Τι δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, για τις δοκιμές του υποθαλάσσιου αγωγού.

 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δοκιμές που αφορούν στην παροχετευτικότητα του υποθαλάσσιου αγωγού. Σχετική ενημέρωση έκανε προς τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, στη συνεδρίαση της επιτροπής που έγινε στις 5 Ιανουαρίου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η δήλωση του κ. Γιάννη Ζορμπά:


"Αναφερθήκαμε και χθες στο δημοτικό συμβούλιο, σήμερα που μιλάμε αυτή τη στιγμή, ξεκίνησε η υδροδότηση από την Πέρανη της Σαλαμίνας. Είμαστε στη φάση των δοκιμών που αφορούν την ποιότητα, τις αντοχές, την πίεση, την παροχετευτικότητα.

Αυτές οι δοκιμές ξεκίνησαν από λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αλλά όχι με με νερό, αλλά γενικότερα με το πόσο λειτουργεί ο αγωγός και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, που έγιναν στην κεντρική δεξαμενή του λέω του Λεοντίου, για την αποκατάσταση των ρηγματώσεων και της μόνωσης του εσωτερικού της δεξαμενής.

Και σήμερα που σας μιλάω (σ.σ. στις 5 Ιανουαρίου 2022) έχει ξεκινήσει η υδροδότηση, δηλαδή ο αγωγός, ο υποθαλάσσιος αγωγός, μεταφέρει περίπου 200 κυβικά την ώρα και θα το κάνει αυτό περίπου για 17 ώρες.

Είναι μία πρώτη φάση των δοκίμων και αυτό το νερό θα διοχετευτεί στις υπόλοιπες δεξαμενές των δημοτικών κοινοτήτων και συνεπώς στους καταναλωτές.

Αυτή είναι μία είδηση, η οποία ξέρετε, είναι ένα όνειρο όλων των Αιγινητών, να έχουμε αυτή την αυτοτέλεια και την αυτονομία στο νερό και βέβαια με άριστης ποιότητας νερό. Εγώ αυτό που είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο και το λέω και κάθε φορά, είναι ότι σε αυτό έχουν συντελέσει όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι και όλες οι δημοτικές παρατάξεις και οι συνεργάτες τους, που τους επικουρούσαν όταν ασκούν διοίκηση.

Διότι για να φτάσουμε εδώ που είμαστε, έχει απαιτηθεί πάρα πολύς χρόνος, μελέτες, επίπονες προσπάθειες, πιέσεις, αγωνίες και έτσι αυτή στιγμή βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο που μόλις σας περιέγραψα.

Οι δοκιμές θα κρατήσουν περίπου έως 17 με 19 Ιανουαρίου και εφόσον όλα πάνε όπως προβλέπει και η μελέτη και αυτά που πρέπει να ακολουθήσει και ο ο κατασκευαστής, η ανάδοχος εταιρεία, τότε θα πάμε στο ευχάριστο νέο πού είναι η διοικητική παραλαβή προς χρήση, που σημαίνει ότι θα μπορεί ο δήμος να υδροδοτείται με το νερό από την δεξαμενή ιδιοκτησίας της ΕΥΔΑΠ στο Πέρανι της Σαλαμίνας και στη συνέχεια βέβαια για να ολοκληρωθεί το έργο, που μιλάμε για ένα τμήμα του αγωγού μάλλον ένα τμήμα του έργου, που μπορούμε να το χρησιμοποιούμε και θα είναι προς χρήση, να συνεχίσουν οι εργασίες που αφορούν την προστασία του αγωγου και είναι οι τσιμεντοστρώσεις, έτσι ώστε να μπορέσει να μπορέσει να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του υποθαλάσσιου αγωγού".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png