Το χρονικό της πορείας του ασθενοφόρου κατά το χθεσινό τραγικό περιστατικό.


Μία από τις παραμέτρους του τραγικού περιστατικού χθες στο Γενικό Λύκειο Αίγινας, ήταν η ανταπόκριση του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αίγινας, το χρονικό διάστημα δηλαδή που μεσολάβησε από την κλήση μέχρι τη στιγμή που αυτό έφτασε στη σχολική μονάδα. Για το θέμα αυτό μιλήσαμε με τον γιατρό που είχε βάρδια εκείνη την ώρα τον κύριο Κουτσούπη. Ο ίδιος μας ενημέρωσε ότι πριν την κλήση, το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας  εξυπηρετούσε άλλο περιστατικό και βρισκόταν στο λιμάνι της Αίγινας περιμένοντας τον ιπτάμενο δελφίνι που θα έφευγε στις 12 το μεσημέρι. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το γεγονός, καθώς από μία σύμπτωση η φωτογράφος του Aegina Portal, βρισκόταν εκείνη την ώρα στο λιμάνι φωτογραφίζοντας άλλο θέμα, όμως στο βάθος βρίσκεται το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας το οποίο φαίνεται να περιμένει το ιπτάμενο. Η ώρα ήταν 11:52 - 11:54 σύμφωνα με τα στοιχεία της φωτογραφικής μηχανής. Όπως μας ενημέρωσε ο κύριος Κουτσούπης επρόκειτο για ένα περιστατικό εμφράγματος.

Από το βιβλίο κίνησης του ασθενοφόρου, φαίνεται ότι η κλήση για το Γενικό Λύκειο Αίγινας, έγινε στις 12 το μεσημέρι. Σε αυτό το βιβλίο καταγράφονται δύο στοιχεία που αφορούν την ώρα: η πρώτη αφορά την ώρα κλήσης και η δεύτερη την ώρα επιστροφής του ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας. Η ώρα επιστροφής στην προκειμένη περίπτωση ήταν 12:25 μ.μ. Για να έχουμε όμως μια ολοκληρωμένη εικόνα πρέπει να εξετάσουμε τρία ακόμη γεγονότα που συνέβησαν. Το πρώτο είναι ότι όταν το ασθενοφόρο παρέδωσε τον πρώτο ασθενή στο ιπτάμενο δελφίνι, αυτό έγινε μαζί με το φορείο. Αυτή είναι η συνηθισμένη διαδικασία μας ενημέρωσε ο κύριος Κουτσούπης. Έτσι το ασθενοφόρο μετά την τηλεφωνική κλήση από το Γενικό Λύκειο Αίγινας έπρεπε να επιστρέψει στο Κέντρο Υγείας ώστε να πάρει άλλο φορείο και μαζί να επιβιβαστεί και η γιατρός. Εκεί όμως συνέβη το εξής. Ένας πλανόδιος πωλητής που είχε αναπνευστικό πρόβλημα άφησε το φορτηγό του μπροστά στην είσοδο του Κέντρου Υγείας. Το αποτέλεσμα ήταν όταν ήρθε το ασθενοφόρο αυτό να μην μπορεί να μπει μέσα στο προαύλιο του Κέντρου. Μέχρι ο ιδιοκτήτης του φορτηγού να βγει και να μετακινήσει το φορτηγό του χάθηκαν κάποια λεπτά. Το πόσα ακριβώς μπορούμε να τα υπολογίσουμε στη συνέχεια, καθώς όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αίγινας κύριος Παπαγεωργίου υπήρξε και δεύτερη κλήση στο Κέντρο Υγείας. Αυτή έγινε περίπου στις 12:05, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή το ασθενοφόρο δεν είχε πάει.

Το ασθενοφόρο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις (καθώς υπήρχε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και αγωνία) φτάνει 2-3 λεπτά αργότερα μετά τη δεύτερη κλήση. Αποβιβάζει τη γιατρό, όμως μετά από λίγο ξαναφεύγει για να επιστρέψει και πάλι με τον γιατρό κύριο Κουτσούπη. Ως ώρα επιστροφής στο Κέντρο Υγείας καταχωρείται η 12:25 το μεσημέρι. Το ότι το ασθενοφόρο έφυγε από το Γενικό Λύκειο Αίγινας και ξαναπήγε, ήταν κάτι που δεν ήταν γνωστό από την αρχή, αυτό όμως ίσως δίνει την εξήγηση για ποιο λόγο κάποιες αναφορές μιλούσαν για 8-9 λεπτά και κάποιες άλλες για 20 ή περισσότερα. Αυτά ήταν τα δεδομένα που μπόρεσε να συλλέξει το ρεπορτάζ του Aegina Portal.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png