Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Γενικό Λύκειο Αίγινας.


Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που βρίσκεται εγκατεστημένος στο Γενικό Λυκείο Αίγινας. Λόγω της βλάβης, το τελευταίο τριήμερο, η παρουσίαση των στοιχείων που αφορούσαν τις βροχοπτώσεις στο νησί ήταν λανθασμένες, με αποτέλεσμα να φαίνονται υπερβολικά υψηλά.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αίγινας κ. Γιώργος Γκαρής μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Aegina Portal, είπε ότι το πρόβλημα είχε προκύψει από ένα εξάρτημα. Η βλάβη αποκαταστάθηκε και τώρα τα δεδομένα παρουσιάζονται κανονικά. Επίσης, φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν επηρέασε την καταγραφή των στοιχείων των προηγούμενων ημερών και κατά συνέπεια το διαθέσιμο αρχείο.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμός εγκαταστάθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί στις 5 Δεκεμβρίου του 2013. Η τοποθέτησή του αποτελούσε μία πρωτοβουλία, υπό τη διεύθυνση του αείμνηστου Γιάννη Πούντου και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Η πρόσκληση προς το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είχε υποβληθεί τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς και λίγους μήνες αργότερα, ξεκίνησε η λειτουργία του σταθμού και η καταγραφή των δεδομένων, αποτελώντας από τότε ένα πολύτιμο εργαλείο για πολλούς οικονομικούς τομείς και δραστηριότητες στο νησί και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια των λίγων ημερών, που τα στοιχεία του οργάνου για το ύψος της βροχής ήταν πολύ υψηλά, άνθρωποι που βρίσκονταν εκτός της Αίγινας,  επικοινώνησαν με το Aegina Portal, εκφράζοντας την ανησυχία τους για στοιχεία όπως η ραγδαιότητα ή το ύψος της βροχόπτωσης. Ευτυχώς υπήρξε άμεση κινητοποίηση των υπευθύνων και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.