Φωτιά σε σπίτι στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Ζευγάρι μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο ΚΑΤ.

 
Περιστατικό φωτιάς σε σπίτι στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, σε κάθετο δρόμο επί της οδού Κάππου, εκδηλώθηκε σήμερα μετά τις 4 το μεσημέρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά προήλθε από πρόβλημα ή έκρηξη σε φιάλη υγραερίου, από την οποία τραυματίστηκε με εγκαύματα, ζευγάρι ηλικιωμένων αλλοδαπών, που μένουν χρόνια στην περιοχή.


Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Αίγινας. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ένα ασθενοφόρο, ενώ δεύτερο παρέμεινε στην περιοχή, καθώς δεν ήταν γνωστό εάν υπήρχε και κάποιος τραυματίας ακόμη.
 
Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας επιχείρησε με τρία πυροσβεστικά οχήματα, ενώ οι άνδρες που επιχείρησαν εντός της οικίας χρησιμοποίησαν ειδικές μάσκες και οξυγόνο, καθώς η ατμόσφαιρα από τον καπνό δίπλα στο σπίτι ήταν αποπνικτική.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα του ρεπορτάζ του Aegina Portal το πάνω μέρος ενός παραθύρου φαίνεται να έχει αποκολληθεί, ενδεχομένως από την έκρηξη της φιάλης υγραερίου, που όπως λένε οι γείτονες, οι οποίοι βρήκαν στο δρόμο ανάστατοι, ήταν πολύ δυνατή.
 
Στο σημείο του συμβάντος πήγε ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης,ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης και όργανο από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας.

Δραματικές είναι οι πληροφορίες που κατέγραψε το ρεπορτάζ, από την προσπάθεια των πυροσβεστών, που προκειμένου να εισέλθουν στον χώρο, πέρασαν μάνικα από την πίσω πλευρά του σπιτιού, ψάχνοντας με φακούς μέσα στην κάπνα για τυχόν άλλο άτομο, που ίσως βρισκόταν τραυματισμένο στο χώρο. Ευτυχώς δεν υπήρχε κανένας.

Οι δύο τραυματίες διεκομίσθησαν στον Πειραιά με ιπτάμενο στις 17:30 και μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή επιχείρηση έλαβε χώρα σε μία πολύ δύσκολη περιοχή, εξαιτίας της στενότητας του χώρου και των δρόμων και των πολλών σταθμευμένων οχημάτων στις διαδρομές, που χρησιμοποιήθηκαν από τα οχήματα ασφαλείας για να φτάσουν και να παραμείνουν εκεί. Ένα από τα οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου παρέμεινε αρκετά μακριά, σταθμευμένο στην συμβολή των οδών Κάππου και Παλαιάς Χώρας, ενώνοντας πολλά μέτρα μάνικας, ενώ πιο πίσω έμεινε για αρκετή ώρα το δεύτερο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας για κάθε ενδεχόμενο.

Η φωτιά κατασβέστηκε στις 18:30.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png