Στις τέσσερις από τις έξι παιδικές χαρές του Δήμου Αίγινας έχει τοποθετηθεί εξοπλισμός. Η επίσκεψη στις "Λαζάρου Πλάκες".

 
Πολύ όμορφη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η παιδική χαρά στην περιοχή "Λαζάρου πλάκες", μία από τις τέσσερις παιδικές χαρές του Δήμου Αίγινας, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί παιχνίδια (θα παρουσιάσουμε και τις άλλες σύντομα). Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Καραγιάννη, ο οποίος είπε ότι στις παιδικές χαρές στο Μεσαγρό, στο Βαθύ, στην Κυψέλη και στην Αγία Παρασκευή (Λαζάρου Πλάκες) έχουν τοποθετηθεί τα παιχνίδια, αλλά χρειάζονται ακόμη κάποιες προσθήκες και ότι οι παιδικές χαρές δεν έχουν παραδοθεί. "Χρειάζονται πολύ λίγα πράγματα", είπε ο κ. Καραγιάννης.

Με τους προέδρους των Κοινοτήτων Βαθέος κ. Ηλία Γρυπαιό, Κυψέλης κ. Μηνά Γιαννούλη και Μεσαγρού κ. Μανώλη Λεούση, που επικοινώνησε το Aegina Portal είπαν ότι εκκρεμούν, κατά περίπτωση, κάποια τεχνικά θέματα όπως είναι η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, ο τάπητας και βέβαια οι πιστοποιήσεις.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος της Αίγινας είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα "ΦιλόΔημος ΙΙ" με το ποσό των 215.000 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2018, για την προμήθεια - τοποθέτηση εξοπλισμού, για την αναβάθμιση παιδικών χαρών.
 
Εν τάχει, εκτός από τη χρηματοδότηση του "ΦιλόΔημος", ο Δήμος σύναψε τρεις διαφορετικές συμβάσεις, τη “αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων”, την “προμήθεια αδρανών” και τη “συντήρηση των χώρων των παιδικών χαρών”.
 
Το ζήτημα της λειτουργίας των παιδικών χαρών καθυστέρησε πολύ, με συνεχείς παρατάσεις. Τον Ιούλιο του 2021 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μετά από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας αποφάσισε τον καθορισμό κοινόχρηστων χώρων για τη χρήση παιδικών χαρών στην πλατεία Εθνεγερσίας και στο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος στην Πέρδικα, καθώς ότι οι δύο εμπλεκόμενες για τις σχετικές αδειοδοτήσεις υπηρεσίες η Αρχαιολογία και το Δασαρχείο αντίστοιχα, δεν είχαν απαντήσει στο Δήμο, για τις παιδικές τις δύο παιδικές χαρές στην Αύρα και στο δασύλλιο της Πέρδικας, οι οποίες είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα  "ΦιλόΔημος" και αποτελούσαν, επίσης, μέρος των τριών συμβάσεων που είχε συνάψει ο Δήμος.
 
Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς που όλο αυτό το διάστημα είχε δεχθεί έντονη κριτική για τις μεγάλες καθυστέρησης, τόσο σε συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε διευκρινίσει ότι δεν θα ματαιωθεί η προσπάθεια για τις παιδικές χαρές στην περιοχή της Αύρας και του δασυλλίου της Πέρδικας και ότι οι δύο νέες θέσεις, ουσιαστικά, αφορούν στη δημιουργία νέων παιδικών χαρών.
 
Πάντως, ακόμη και στη αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έρχεται ως θέμα η 4η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου με τίτλο "Αναβάθμιση Ελευθέρων Χώρων Παιδικών Χαρών Νήσου Αίγινας".

Ας ελπίσουμε ότι όλες αυτές οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα, καθώς η χαρά των παιδιών που παίζουν εκεί είναι απερίγραπτη και βέβαια είναι μεγάλη η ανάγκη των γονιών, που δεν βρίσκουν χώρους για να παίξουν τα παιδιά τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png