Έργα για τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της παραλίας.


Για τα έργα της διαπλάτυνσης των πεζοδρομιών της παραλίας μίλησε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αίγινας, κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος. Τα έργα γίνονται με κυλιόμενες βάρδιες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των καταστημάτων της παραλίας, το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν την περίοδο του Πάσχα, δηλαδή περίπου σε έναν μήνα από τώρα. Το έργο βασίζεται, σύμφωνα με όσα είπε ο κύριος Παπαδόπουλος στο Aegina Portal στην παρατήρηση ότι στην πλευρά του δρόμου που βρίσκεται προς τη θάλασσα, λόγω του μήκους του δρόμου δεν μπορούν να παρκάρουν αυτοκίνητα. Κάτι αντίστοιχο προσπαθεί να επιτευχθεί με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων που ξεκινά από την περιοχή της Παναγίτσας και φτάνει μέχρι την οικία Βογιατζή. Παράλληλα το έργο στοχεύει, στην αισθητική βελτίωση του παραδοσιακού μετώπου της παραλίας, αλλά και στη βελτίωση της κυκλοφορίας των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.


Το κομμάτι που υλοποιείται αυτή τη στιγμή, είναι αυτό που βρίσκεται μπροστά από την "Παναγίτσα" και φτάνει μέχρι και την γωνία του μικρού πάρκου που βρίσκεται η προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια. Αυτό το κομμάτι σύμφωνα με όσα είπε ο κύριος Παπαδόπουλος στο ραδιόφωνο του Aegina Portal είναι αυτό που θα δείξει τις δυνατότητες που υπάρχουν, όσο αφορά την ταχύτητα με την οποία μπορεί να αποδοθεί το έργο. Αν η ολοκλήρωση του βρεθεί εντός του χρονοδιαγράμματος, τότε το έργο θα συνεχίσει και στα υπόλοιπα σημεία της παραλίας. Αυτό θα γίνει γνωστό σήμερα το απόγευμα. Με άλλα λόγια αυτό το πρώτο κομμάτι της παραλίας που γίνονται οι εργασίες χρησιμεύει ως πιλότος, καθώς τα συνεργεία των εργατών θα πρέπει να επιδοθούν σε έναν αγώνα δρόμου, ώστε όλα να είναι έτοιμα μέχρι το Πάσχα. Εξετάζεται επίσης η πιθανότητα να δουλεύουν ταυτόχρονα δύο συνεργεία, το ένα από την πλευρά της Παναγίτσας και το άλλο από την πλευρά του κτηρίου Βογιατζή, ώστε στο τέλος τα δύο συνεργεία να συναντηθούν κάπου στη μέση. Πάντως σε κάθε περίπτωση όπως μας διαβεβαίωσε ο κύριος Παπαδόπουλος, αν προκύψει το ενδεχόμενο το έργο να μην μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι την περίοδο πριν το Πάσχα, αυτό θα γίνει κατά διαστήματα και μετά από αυτό. Ο λόγος είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να διαταραχθεί η εργασία των καταστημάτων της παραλίας.

Η ενημέρωση για το έργο στην παραλία από τον αντιδήμαρχο κύριο Γιάννη Παπαδόπουλο:



Οι πλάκες κατά μήκος των πεζοδρομιών της παραλίας θα αντικατασταθούν εξολοκλήρου, δηλαδή η διαπλάτυνση δεν θα είναι ένα πρόσθετο κομμάτι στο ήδη υπάρχων, αλλά ένα ενιαίο σύνολο. Όπως μας εξήγησε ο κύριος Παπαδόπουλος αυτό συμβαίνει γιατί αφενός πολλά σημεία του υπάρχοντος πεζοδρομίου έχουν διαφορετικό βαθμό φθοράς ή διαφορετικά υλικά και αφετέρου γιατί κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε μια κακή αισθητική εικόνα στην παραλία. Οι πλάκες θα έχουν χρώμα της ώχρας, ενώ διαφορετικό χρώμα θα έχει ο διάδρομος των που έχει οριοθετηθεί ήδη από πέρυσι με κολονάκια. Επίσης έχει γίνει πρόβλεψη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς θα τοποθετηθούν ράμπες οι οποίες θα διευκολύνουν τη διέλευση. Στο μπροστινό μέρος και σε μήκος ενός μέτρου δεν θα μπορεί να υπάρξει καμία κάθετη κατασκευή και αυτό ορίζεται ως μέτρο ασφάλειας για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Τέλος θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί με την ασφαλτόστρωση του δρόμου της παραλίας. Αναλυτικά τα στοιχεία για το έργο στο ηχητικό αρχείο που συνοδεύει το άρθρο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png