Απεργούν σήμερα οι περιπτερούχοι της Αίγινας.


Χωρίς περίπτερα μένει σήμερα και για εικοσιτέσερις ώρες η Αίγινα, αφού οι περιπτερούχοι του νησιού συμμετέχουν στην  εισκοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία που έχει εξαγγείλει για σήμερα Τρίτη η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος. Αν και πρόκειται για έναν κλάδο εργαζομένων που δεν τον βλέπουμε να κατεβαίνει συχνά σε απεργιακές κινητοποιήσεις, φαίνεται ότι το κέρδος που διαρκώς συρρικνώνεται και τα νέα μέτρα που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση έχουν θορυβήσει τους επαγγελματίες του κλάδου. Μιλώντας με περιπτερούχους του νησιού, μας εξήγησαν ότι η αύξηση της τιμής των τσιγάρων, η μείωση του ποσοστού του κέρδους τους, η τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στα περίπτερα και άλλα θέματα, κάνουν επιτακτική τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία.



Έτσι οι οχτώ περιπτερούχοι της παραλίας της Αίγινας σήμερα δεν θα είναι στα περίπτερα τους, θα βρίσκονται όμως συγκεντρωμένοι σε κάποιο σημείο της, εξηγώντας στον κόσμο τους λόγους που συμμετέχουν στην απεργία. Αναλυτικά στο ηχητικό αρχείο που συνοδεύει το κείμενο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png