Προσπάθεια εξαπάτησης σε δύο φαρμακεία της Αίγινας. Άγνωστος έκανε μία μεγάλη παραγγελία, λέγοντας ότι καλεί από το Λιμεναρχείο. [upd]


Προσπάθεια εξαπάτησης σημειώθηκε σήμερα το βράδυ σε φαρμακεία της Αίγινας. Πιο συγκεκριμένα, ένας άγνωστος ο οποίος κάλεσε από κινητό τηλέφωνο φαρμακείο του νησιού, έκανε μία μεγάλη παραγγελία, αφήνοντας όνομα και επίθετο, λέγοντας ότι καλεί από το Λιμεναρχείο της Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Λόγω του μεγέθους της παραγγελίας, ο υπεύθυνος του φαρμακείου υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και κάλεσε τον Λιμενάρχη της Αίγινας. Ο Λιμενάρχης τον ενημέρωσε ότι στο Λιμεναρχείο του νησιού δεν υπάρχει τέτοιο όνομα.
 
Στη συνέχεια επικοινώνησε με το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας. Επίσης, κάλεσε τον αριθμό του κινητού, στο οποίο απαντούσε μήνυμα που έλεγε ότι: "θα δούμε το τηλέφωνο και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας".
 
Δεν πέρασε λίγη ώρα και ένα δεύτερο φαρμακείο έγινε στόχος της ίδιας προσπάθειας εξαπάτησης, χωρίς βέβαια αποτέλεσμα. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι από την έρευνα που έκανε στη συνέχεια, παρόμοιο συνέριο είχε χρησιμοποιηθεί και στην προσπάθεια εξαπάτησης συναδέλφων του φαρμακοποιών σε άλλα σημεία της χώρας.
 
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς δεν αποκλείεται η απάτη να λειτουργεί μέσω της τεχνικής του phishing (ψάρεμα), όπου, ενδεχομένως, γίνεται προσπάθεια κάποιος να μιμηθεί μια τράπεζα ή ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκαλώντας το υποψήφιο θύμα να συμπληρώσει τα στοιχεία του λογαριασμού του σε μια ψεύτικη φόρμα.

[upd] Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Επαγγελματικής Ένωσης κ. Γιώργο Σκαλτσιώτη, έγινε γνωστό ότι ο άγνωστος πήρε τηλέφωνο σε όλα τα φαρμακεία της Αίγινας, εφαρμόζοντας το ίδιο σενάριο. Ο κ. Σκαλτσιώτης ζήτησε από τους επαγγελματίες του νησιού να είναι προσεκτικοί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png