Πυρκαγιά σε οικία στον Μεσαγρό χθες το απόγευμα. Καταβέστηκε μετά από επιχείρηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας.

 
Πυρκαγιά σε οικία πρώτου ορόφου στην περιοχή του Μεσαγρού, εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα. Για το συμβάν ειδοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος πέντε πυροσβέστες και δύο πυροσβεστικά οχήματα, που ανταποκρίθηκαν με ταχύτητα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημίες, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός πολιτών, καθώς στην οικία δεν διέμενε κανείς.
 
Ωστόσο, από το χθεσινό περιστατικό έγινε γνωστό ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που αφορά το όχημα ταχείας επέμβασης που χρησιμοποιεί ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου κ. Γιώργος Σουλιώτης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ Σουλιώτης στο Aegina Portal, το όχημα αυτό τέθηκε από την υπηρεσία του σε ακινησία την Παρασκευή, γεγονός που δημιουργεί τεράστιο επιχειρησιακό πρόβλημα, καθώς με αυτό το όχημα τού δίνεται η δυνατότητα να είναι σε πολύ σύντομο χρόνο στο σημείο του συμβάντος και ειδικά στις περιπτώσεις όπου η στενότητα των δρόμων, σε δασικές περιοχές ή εντός πόλης το κάνει απόλυτα αναγκαίο.
 
Ο κ. Σουλιώτης είπε ότι εδώ και πέντε μήνες έχει ενημερώσει την υπηρεσία του για την ανάγκη να αντικατασταθούν τα φθαρμένα ελαστικά του οχήματος, όμως αντί αυτού το όχημα τέθηκε σε ακινησία χωρίς ο ίδιος να ερωτηθεί. Το αποτέλεσμα ήταν στο χθεσινό συμβάν να μην μπορεί να μετακινηθεί και να περιμένει να περάσουν να τον πάρουν από το σημείο που βρισκόταν.
 
Πρόκειται για το όχημα, που πηγαίνει πρώτο σε ένα περιστατικό, συχνά προλαβαίνοντας μία πυρκαγιά στο ξεκίνημά της. Κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου κάνει συνεχείς περιπολίες, επεμβαίνοντας σε δυσπρόσιτες περιοχές. Ακόμη και πρόσφατα στα χιόνια, στα ορεινά του νησιού ήταν απαραίτητο για τον έλεγχο των συνθηκών.