Σε διαβούλευση τέθηκε η κατάρτιση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Αίγινας. Τι περιλαμβάνει.

 
Σε διαβούλευση τέθηκε χθες η κατάρτιση  το Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Αίγινας, ή αλλιώς Σ.Φ.Η.Ο. Πρόκειται για το Στάδιο 2, των παραδοτέων του έργου, δηλαδή τις "Συμμετοχικές διαδικασίες – Διαβούλευση".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Η διαβούλευση περιλαμβάνει την πρόταση χωροθέτησης για τα σημεία φόρτισης στις περιοχές: Αίγινα, Αγία Μαρίνα, Πέρδικα, Σουβάλα, Κυψέλη, Παχειά Ράχη, Ναός Αφαίας, Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου.
 
Επίσης, η πρόταση περιλαμβάνει τις προτάσεις για τα σημεία φόρτισης της μικρονινητικότητας στις περιοχές: Βαγία, Αγία Μαρίνα, Κυψέλη, Σουβάλα, Παχειά Ράχη και Πέρδικα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στάδιο 1 αφορούσε την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, την χαρτογράφηση της περιοχής παρέμβασης, τη διαδικασία επιλογής χωροθέτησης σημείων επαναφόρτισης Η/Ο, τα σενάρια ανάπτυξης δικτύου σημείων επαναφόρτισης Η/Ο και τέλος την παρακολούθηση της κάλυψης αναγκών φόρτισης Η/Ο". Το Στάδιο 3 αφορά στην ολοκλήρωση του φακέλου, στην εφαρμογή του σχεδίου, όπως αυτά περιγράφονται αναλυτικά στον φάκελο προδιαγραφών που συντάχτηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας.
 
Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για την παροχή υπηρεσίας προς τον δήμο της Αίγινας, δηλαδή μία μελέτη, ένα σχέδιο, ακριβώς όπως αναφέρεται και στο θέμα και όχι στην προμήθεια κάποιων σταθμών φόρτισης. Το σχέδιο αυτό σύμφωνα με την νομοθεσία αναθεωρείται το αργότερο κάθε πέντε χρόνια.
 
Στην πρόσκληση του Δήμου Αίγινας αναφέρονται τα ακόλουθα: "Ο Δήμος Αίγινας υλοποιεί το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) για την εκπόνηση του οποίου ακολουθούνται οι «Τεχνικές Οδηγίες για τα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/93764/396/2020 (ΦΕΚ 4380Β/05.10.2020) καθώς και η αντίστοιχη ερμηνευτική εγκύκλιος ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑ ΑΠ/27808/206. Το υπό διαβούλευση ΣΦΗΟ του Δήμου μας έχει αναρτηθεί στον ακόλουθο σύνδεσμο www.aegina.gr

Στο πλαίσιο αυτό σας παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως τις 10 Φεβρουαρίου 2022 σχόλια, παρατηρήσεις ή προτάσεις ως προς τις προτεινόμενες θέσεις χωροθέτησης των φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων".
 
Πίνακας Αποδεκτών
 
• Αστυνομικό Τμήμα
• Λιμενική Αρχή
• Σωματείο TAXI
• ΚΤΕΛ
• Επαγγελματική Ένωση Αίγινας
• ΔΕΔΔΗΕ
 
Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το υλικό που έχει εκδώσει ο Δήμος Αίγινας εδώ.