Το 10% των κατοίκων της Αίγινας, που συμμετείχαν στον διαγνωστικό έλεγχο της Τρίτης, ήταν θετικό στον κορονοϊό. Τι συνέβη με την εβδομαδιαία ενημέρωση ενεργών κρουσμάτων.


Το 10% από όσους συμμετείχαν στον δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο στην Αίγινα, από την Περιφέρεια Αττικής, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Δήμο Αίγινας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης που έγινε στις 1 Φεβρουαρίου διαγνώσθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Αυτή την ενημέρωση έκανε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, μιλώντας σήμερα το πρωί στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. Πρόκειται για πολύ μεγάλο ποσοστό. Περισσότερα στοιχεία, όπως ο αριθμός των εξετάσεων που έγιναν, δεν έχουν γίνει γνωστά. Ο κ. Ζορμπάς σε ερώτηση του κ. Φίλιππου Τζίτζη είπε ότι θα εκδοθεί Δελτίο Τύπου (αργότερα διευκρίνισε ότι Δελτίο Τύπου θα εκδώσει είτε η Περιφέρεια, είτε ο ΙΣΑ).

Παράλληλα, το εβδομαδιαίο δελτίο με το οποίο ο Δήμος Αίγινας ανακοίνωνε τα ενεργά κρούσματα Covid 19 στην Αίγινα, σταμάτησε να εκδίδεται στις 28 Δεκεμβρίου 2021, οπότε δημοσιεύθηκε το τελευταίο από το Γραφείο Δημάρχου.

Σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς ανακοίνωσε ότι η Υπηρεσία που παρείχε στον Δήμο αυτά τα δεδομένα (Εθνικός Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη) σταμάτησε την εβδομαδιαία ενημέρωση. Έτσι, ο Δήμος της Αίγινας δεν διαθέτει στοιχεία για να ενημερώσει τους κατοίκους της Αίγινας.

Από την άλλη, μία μεγάλη μερίδα πολιτών αμφισβητούσε τα νούμερα που κατέγραφε αυτή η ενημέρωση, σχολιάζοντας συχνά ότι είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με την πραγματικότητα. Καθώς δεν υπάρχει άλλη πηγή που θα έδινε μία εικόνα της Αίγινας, η έκδοση του εβδομαδιαίου επιδημιολογικού χάρτη, παραμένει η μοναδική επίσημη πηγή πληροφόρησης.

Το Aegina Portal φροντίζει να τον παρουσιάζει σε εβδομαδιαία βάση, διατηρώντας παράλληλα τα σχετικά αρχεία, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε άλλα, επίσημα καταγεγραμμένα, δεδομένα για την εικόνα της πανδημίας και τους εμβολιασμούς στο νησί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png