Συνεχίζει στο βαθύ κόκκινο η Αίγινα. Σταθερή η εβδομαδιαία τάση στον Επιδημιολογικό Χάρτη της Ελλάδας.

 
Για όγδοη εβδομάδα η Αίγινα βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο και συνολικά δεκατρείς εβδομάδες στο 4 και 5 επίπεδο, δηλαδή στο κόκκινο και στο βαθύ κόκκινο, στον Επιδημιολογικό Χάρτη της Ελλάδας η ενημέρωση του οποίου έχει ημερομηνία αναφοράς 8 Φεβρουαρίου Ιανουαρίου 2022 και η δημοσίευσή του έγινε σήμερα το πρωί.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Ο χάρτης επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την ομάδα των επιδημιολόγων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
 
Αναλυτικότερα, στα στοιχεία αυτής της εβδομάδας, η εβδομαδιαία τάση στην Αίγινα είναι σταθερή, στον χάρτη με ημερομηνία αναφοράς 01/02/2022 ήταν σταθερή.
 
Ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, είναι 210, ο αριθμοδείκτης παραμένει σταθερός, όπως ήταν στον χάρτη με ημερομηνία αναφοράς  01/02/2022.
 
Ο δείκτης θετικότητας ελέγχων βρίσκεται στο 2% από 4% που ήταν στο χάρτη με ημερομηνία αναφοράς 01/02/2022.
 
Το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης (τουλάχιστον 1η δόση) είναι 66%, παραμένοντας σταθερό, καθώς 66% που ήταν στον χάρτη με ημερομηνία αναφοράς 01/02/2022, κάλυψη που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα.
 
Οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί είναι 64% από 63% που ήταν στον χάρτη με ημερομηνία αναφοράς 01/02/2022, κάλυψη που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα.
 
Συνοπτικά η εικόνα του Δήμου Αίγινας:
Ημερομηνία Αναφοράς: 2022-02-08
Εμβολιαστική κάλυψη (τουλαχ.1η δόση): 66%
Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 64%
Δείκτης θετικότητας ελέγχων: 2%
7-ήμ. ΚΜΟ κρουσμάτων / 100.000 κατοίκους: 210
Εβδομαδιαία τάση: Σταθερή 
 
Η εικόνα στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων:
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του επιδημιολογικού χάρτη, ο Δήμος Αίγινας, ο Δήμος Σαλαμίνας και ο Δήμος Πόρου, βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο. Ο Δήμος Ύδρας, ο Δήμος Σπετσών και ο Δήμος Αγκιστρίου στο κόκκινο. Ο Δήμος Κυθήρων στο πορτοκαλί επίπεδο, ο Δήμος Τροιζηνίας βρίσκονται στο κίτρινο επίπεδο.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον Επιδημιολογικό Χάρτης της Ελλάδας, στα δύο υψηλότερα επίπεδα, προβλέπονται μέτρα Δημόσιας Υγείας σε επίπεδο ΠΕ ή Δήμου.
 
1) Επικοινωνία και αναλυτική ενημέρωση των τοπικών αρχών για τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής
 
2) Ενεργοποίηση ειδικού κλιμακίου ΕΟΔΥ/Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να:
 • αυξηθούν oι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για SARS-CoV-2
 • πραγματοποιηθεί εντατική και επιτόπια ιχνηλάτιση
 • πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών.