Πρωτοβουλία για τις αδέσποτες γάτες στο λιμάνι της Βαγίας. Εθελοντές τις στειρώνουν και φροντίζουν για την υιοθεσία τους.

 
Πρωτοβουλία εθελοντών - φιλόζωων για τις αδέσποτες γάτες, που διαβιούν στην περιοχή που βρίσκεται το λιμάνι της Βαγίας, είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να στειρωθούν οι γάτες, που φτάνουν σε αριθμό τις τριάντα. Παράλληλα, τις φροντίζουν παρέχοντάς τους φαγητό και μεριμνούν για την υιοθεσία τους. Στην πρωτοβουλία αυτή εκτός από ιδιώτες συμμετέχει η "Βρούβα Φαρμ".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Πρόσφατα, όπως ανέφερε μέλος της ομάδας των εθελοντών στο Aegina Portal, συγκεντρώθηκε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, που καλύπτει τη στείρωση των ζώων και ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες στειρώσεις. Μέχρι σήμερα έχουν στειρωθεί 15 γάτες.
 
Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες ώστε να υιοθετηθούν τα ζώα. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, κάποιος αναποδογυρίζει το σπίτι που έχουν τοποθετήσει εκεί οι εθελοντές και πετάει τα δοχεία του νερού, επίσης πέταξε στα σκουπίδια τις κροκέτες με τις οποίες τρέφονται τα ζώα. Στη δήλωσή του στο Aegina Portal, έκανε σαφές ότι στην περίπτωση που θα συμβεί κάτι κακό στα ζώα, θα ειδοποιηθεί η αστυνομία.
 
Σημειώνεται ότι με το νέο νομοθετικό πλαίσιο "Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Πρόγραμμα "AΡΓΟΣ" και λοιπές διατάξεις."  ΦΕΚ Α' 169/18-09-2021  Άρθρο 24 παρ. 1 περ. β' και παρ. 2 προβλέπεται πρόστιμο 30.000 έως 50.000 ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό που αφορά:
 
Φόνος, βασανισμός των ζώων με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία τους, ιδίως με δηλητηρίαση, στραγγαλισμό, απαγχονισμό, πνιγμό/πνιγμονή, πρόκληση εγκαύματος, θερμοπληξία, ηλεκτροπληξία, κρυοπαγήματα, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό (μη θεραπευτικό), πυροβολισμό (πρόκληση τραύματος ή θάνατος ζώου), εκούσιο τραυματισμό (βαριά, επικίνδυνη σωματική βλάβη), μάχες μεταξύ ζώων, κτηνοβασία, σεξουαλική κακοποίηση του ζώου με χρήση αντικειμένων για τη σαδιστική ευχαρίστηση του δράστη, εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων, καθώς και πώληση, εμπορία και παρουσίαση - διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, στο οποίο απεικονίζεται κάθε είδους σεξουαλική συνεύρεση με ζώα, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας ή θανάτωση μικρών ζώων με σκοπό το κέρδος και τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά.
 
Με βάση το Άρθρο 24 παρ. 1 περ. α' και άρθρο 9 παρ. 1 περ. ζ' πρόστιμο 5.000 έως 15.000 ευρώ για κάθε ζώο, ανάλογα με τη σοβαρότητα του αδικήματος για:
 
Κακοποίηση, κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου (δραστικός και μη ιατρογενής περιορισμός της φυσιολογικής κίνησης, μη επιτρεπτές μέθοδοι εκπαίδευσης, εργασία μη προβλεπόμενη για το είδος του ζώου, μη σύννομη αναπαραγωγή, εκούσιος τραυματισμός με απλή σωματική βλάβη, εγκατάλειψη).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png