Δράση συγκέντρωσης βιβλίων παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας από τον Δήμο Αίγινας.


Ο Δήμος Αίγινας και το "Όλοι μαζί μπορούμε", με τη υποστήριξη των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργάνωσε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο της Αίγινας, δράση συγκέντρωσης βιβλίων παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, με σκοπό την ενίσχυση των βιβλιοθηκών στα Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια του νησιού.


Η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη μιλώντας στο Aegina Portal δήλωσε σχετικά:

"Είναι μία δράση που γίνεται σε συνεργασία με το "Όλοι μαζί μπορούμε" ταυτόχρονα σε ακόμη 40 δήμους της Ελλάδος. Εμείς επιλέξαμε να συγκεντρώσουμε βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, σε μία προσπάθεια να ενισχύσουμε τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια του νησιού, γι' αυτό και ζητήσαμε και λάβαμε την υποστήριξη των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αίγινας. Να υπενθυμίσω ότι πρόκειται για τη δεύτερη βιβλίοδράση που πραγματοποιεί η σημερινή διοίκηση. Η πρώτη είχε γίνει τον Απρίλιο του 2020 σε διοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας, κατά την οποία μοιράστηκαν 150 βιβλία. Είναι αυτονόητο πως ανάλογες δράσεις προάγουν τη φιλαναγνωσία, πράγμα που θέλουμε πολύ και το επιδιώκουμε. Έτσι, έχουμε σκεφτεί να κάνουμε και άλλες εκδηλώσεις, παρόμοιες, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αίγινας, με το τα σχολεία, με τους πολιτιστικούς φορείς και όποιον άλλον επιθυμεί να βοηθήσει".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png