Στο κόκκινο βρίσκεται η Αίγινα, από το βαθύ κόκκινο που βρισκόταν τις προηγούμενες εβδομάδες. Πτωτική η εβδομαδιαία τάση.

 
Μετά από πολλές εβδομάδες στο βαθύ κόκκινο και στο επίπεδο 5, η Αίγινα έπεσε στο κόκκινο και στο επίπεδο 4, στον Επιδημιολογικό Χάρτη της Ελλάδας η ενημέρωση του οποίου έχει ημερομηνία αναφοράς 1 Μαρτίου 2022.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Ο χάρτης επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την ομάδα των επιδημιολόγων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
 
Αναλυτικότερα, στα στοιχεία αυτής της εβδομάδας, η εβδομαδιαία τάση στην Αίγινα είναι πτωτική, όπως αντίστοιχα πτωτική, ήταν και στον χάρτη με ημερομηνία αναφοράς 15 Φεβρουαρίου 2022.
 
Ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, είναι 84 από 142 που ήταν στον χάρτη με ημερομηνία αναφοράς 15 Φεβρουαρίου 2022.
 
Ο δείκτης θετικότητας ελέγχων βρίσκεται στο 3% παραμένοντας στο ίδιο ποσοστό που ήταν στο χάρτη με ημερομηνία αναφοράς  15 Φεβρουαρίου 2022 .
 
Το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης (τουλάχιστον 1η δόση) παραμένει στο 67% όπως ήταν στον χάρτη με ημερομηνία αναφοράς 15 Φεβρουαρίου 2022, κάλυψη που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα.
 
Οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί παραμένουν στο 64% όπως ήταν στον χάρτη με ημερομηνία αναφοράς  15 Φεβρουαρίου 2022 , κάλυψη που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα.
 
Συνοπτικά η εικόνα του Δήμου Αίγινας:
Ημερομηνία Αναφοράς: 2022-03-01
Εμβολιαστική κάλυψη (τουλαχ.1η δόση): 67%
Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 64%
Δείκτης θετικότητας ελέγχων: 3%
7-ήμ. ΚΜΟ κρουσμάτων / 100.000 κατοίκους: 84
Εβδομαδιαία τάση: Πτωτική
 
Η εικόνα στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων:
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του επιδημιολογικού χάρτη, ο Δήμος Σαλαμίνας, ο Δήμος Πόρου και ο Δήμος Ύδρας βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο. Ο Δήμος Αίγινας, ο Δήμος Κυθήρων, ο Δήμος Τροιζηνίας και ο Δήμος Αγκιστρίου βρίσκονται στο κόκκινο και τέλος ο Δήμος Σπετσών στο πορτοκαλί επίπεδο.