Στο κόκκινο επίπεδο η Αίγινα, σταθερή η εβδομαδιαία τάση στον Επιδημιολογικό Χάρτη της Ελλάδας.

 
Παραμένει στο κόκκινο επίπεδο η Αίγινα, δηλαδή στο επίπεδο 4, στον Επιδημιολογικό Χάρτη της Ελλάδας η ενημέρωση του οποίου έχει ημερομηνία αναφοράς 8 Μαρτίου 2022 και δημοσιεύθηκε σήμερα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Ο χάρτης επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την ομάδα των επιδημιολόγων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
 
Αναλυτικότερα, στα στοιχεία αυτής της εβδομάδας, η εβδομαδιαία τάση στην Αίγινα είναι σταθερή από πτωτική που ήταν στον χάρτη με ημερομηνία αναφοράς  1 Μαρτίου 2022 .
 
Ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, είναι 86 από 84, που ήταν στον χάρτη με ημερομηνία αναφοράς 1 Μαρτίου 2022 .
 
Ο δείκτης θετικότητας ελέγχων βρίσκεται στο 3% παραμένοντας στο ίδιο ποσοστό που ήταν στο χάρτη με ημερομηνία αναφοράς 1 Μαρτίου 2022 .
 
Το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης (τουλάχιστον 1η δόση) παραμένει στο 67% όπως ήταν στον χάρτη με ημερομηνία αναφοράς 1 Μαρτίου 2022 , κάλυψη που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα.
 
Οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί είναι 65% από 64% που ήταν στον χάρτη με ημερομηνία αναφοράς 1 Μαρτίου 2022, κάλυψη που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα.
 
Συνοπτικά η εικόνα του Δήμου Αίγινας:
Ημερομηνία Αναφοράς: 2022-03-08
Εμβολιαστική κάλυψη (τουλαχ.1η δόση): 067%
Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 065%
Δείκτης θετικότητας ελέγχων: 003%
7-ήμ. ΚΜΟ κρουσμάτων / 100.000 κατοίκους: 86
Εβδομαδιαία τάση: Σταθερή
 
Η εικόνα στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων:
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του επιδημιολογικού χάρτη, ο Δήμος Σαλαμίνας, ο Δήμος Ύδρας, ο δήμος Πόρου και ο Δήμος Κυθήρων, βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο. Ο Δήμος Αίγινας και ο Δήμος Τροιζηνίας βρίσκονται στο κόκκινο. Ο Δήμος Αγκιστρίου βρίσκεται σε πορτοκαλί επίπεδο και ο Δήμος Σπετσών στο κίτρινο επίπεδο.