Με ηλιόλουστο καιρό ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αίγινα. Το πρόγραμμα του εορτασμού.

 
Η βελτίωση του καιρού, η οποία ξεκίνησε από σήμερα Πέμπτη, με κύριο χαρακτηριστικό την ηλιοφάνεια και την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους 16 °C, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Έτσι, με ηλιόλουστο καιρό θα εορταστεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Αίγινα, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις του κόμβου του Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η μέγιστη θερμοκρασία, που θα είναι σε άνοδο, θα φτάσει το μεσημέρι στους 22°C. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 3 μποφόρ από βορειοδυτικές διευθύνσεις. Αντίστοιχα καλός καιρός αναμένεται και για το Σάββατο 26 και για την Κυριακή 27 Μαρτίου, με τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει στους 18 °C- 20°C, με ηλιοφάνεια ασθενείς κυρίως και ανέμους .
 
Μετά από μία περίοδο με έντονο κρύο, η βελτίωση των καιρικών συνθηκών, δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας, το πρόγραμμα του εορτασμού είναι το ακόλουθο:
 
25η Μαρτίου 2022 - Ημέρα Παρασκευή

07:00: Με φροντίδα των Εφημερίων των Ενοριών θα χτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.
07.00: Έπαρση σημαίας στον ΝΟΑ με τη φροντίδα του κ. Λιμενάρχη. Η υποστολή θα γίνει στις 18:30 κατά την ίδια τάξη.
09:45: Συγκέντρωση των εκπροσώπων των Δημοτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών στο παλαιό Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας (Χρ. Λαδά 1) και ομαδική μετάβασή τους στον Μητροπολιτικό Ναό.
10:15: Προσέλευση επισήμων και αντιπροσωπείες Σχολείων με την σημαία τους στον Μητροπολιτικό Ναό.
10:30: Δοξολογία και Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας.
Ώρα 11:00: Μετά το τέλος της Δοξολογίας, οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου, οι μαθητές των Σχολείων κι οι πολίτες, θα μεταβούν στην Πλατεία Εθνεγερσίας (Ηρώο Πεσόντων).
Θα ψαλεί Τρισάγιο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο, τις Τοπικές Αρχές, τις Πολιτικές Οργανώσεις, τους εκπροσώπους Φορέων, Συλλόγων και Σχολείων.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και κατόπιν θα παιανίσει o Εθνικός Ύμνος από την μπάντα του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας.
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου θα μεταβούν στην Παλαιά Προβλήτα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.
Ώρα 12:00: Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Εθνεγερσίας και δια μέσου τηςΛεωφόρου Δημοκρατίας θα τερματίσει στον χώρο μπροστά από το Δημοτικό ΣτάδιοΑίγινας.
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος, εκπαιδευτικός.
 
Στις Δημοτικές Κοινότητες Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και Πέρδικας, η Εθνική μας Επέτειος θα εορταστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσουν τα αντίστοιχα Συμβούλια.
 
Στις  εκδηλώσεις θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα σχολεία των Δημοτικών Κοινοτήτων δύναται μετά την Δοξολογία των Τοπικών Ενοριών και την κατάθεση στεφάνων να λάβουν μέρος στην κεντρική παρέλαση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png