"Τα παιδιά μας θέλουνε παιδίατρο". Κάλεσμα για την έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, αύριο Κυριακή 27 Μαρτίου, από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Αίγινας και Αγκιστρίου.

 
"Η ανάγκη είναι μεγάλη. Στηρίξτε την προσπάθειά μας για το Κέντρο Υγείας Αίγινας", ζητούν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Αίγινας και Αγκιστρίου, που μαζί με τον Σύλλογο Γονέων ΠΕ Νησιών και Αργοσαρωνικού απαιτούν το αυτονόητο: την κάλυψη της θέσης του παιδιάτρου  στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, καθώς η θέση είναι κενή από το 2018 και οι ανάγκες είναι πραγματικά μεγάλες.



Οι σύλλογοι απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα και ζητούν από την τοπική κοινωνία να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουν, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 και ώρα 11 π.μ. στο χώρο που βρίσκεται στο περίπτερο του Συνεταιρισμού, στο λιμάνι της Αίγινας.
 
Παραθέτουμε την επιστολή διαμαρτυρίας των συλλόγων (η οποία είχε δημοσιευθεί στις αρχές Μαρτίου) με την οποία απαιτούν τον άμεσο διορισμό παιδιάτρου και εκφράσουν την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκειά τους.
 
Η επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα:

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Αίγινας και του Αγκιστρίου θέλουν να εκφράσουν την έντονη ανησυχία τους σχετικά με την υγειονομική ασφάλεια των παιδιών των νησιών καθώς και την έντονη δυσαρέσκειά τους εφόσον δεν έχει καλυφθεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας η θέση της ειδικότητας του Παιδιάτρου.

Απαιτούμε τον άμεσο διορισμό παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Η Αίγινα και το Αγκίστρι είναι τόποι με πάνω από 15.000 και 1100 αντιστοίχως μόνιμους κατοίκους όπου τα παιδιά ηλικίας έως 14 ετών ξεπερνούν τα 1900 σε αριθμό στο σύνολο.
Ο μοναδικός Δημόσιος Φορέας της Αίγινας ( ο οποίος εξυπηρετεί και το Αγκίστρι ) είναι πλέον υποστελεχωμένος.

Σύμφωνα με το Νόμο 4486/2017 - ΦΕΚ 115/Α/7-8-2017 άρθρο 6 /5β, με αρμοδιότητα οικογενειακού ιατρού, σε αναλογία ένας (1) παιδίατρος ανά χίλια πεντακόσια (1.500) παιδιά.

Το Κέντρο Υγείας Αίγινας δικαιούται κανονικά δύο παιδιάτρους!

Δεδομένων των δύσκολων υγειονομικών συνθηκών που βιώνουμε τα τελευταία δύο έτη κρίνεται επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί ο διορισμός στο Κέντρο Υγείας αφού εν καιρώ επιδημίας παρουσιάζονται αδυναμίες για την διεκπεραίωση του εμβολιασμού των παιδιών καθώς και των καθημερινών περιστατικών.

Οι γονείς αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιώτες ιατρούς και να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά για την υγεία των παιδιών τους καθώς και να ταξιδεύουν ως τον Πειραιά για περιστατικά ή τον εμβολιασμό των παιδιών έναντι του Covid 19, τα οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στο Κ.Υ εάν υπήρχε το κατάλληλο προσωπικό.

Η έλλειψη της εν λόγω ειδικότητας δημιουργεί επιπλέον προβλήματα σε γονείς και μαθητές αφού όλοι γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες των ακτοπλοϊκών γραμμών από/προς το νησί μας.
Μετά το θάνατο της αείμνηστης Παιδιάτρου Γελαδάκη Ευαγγελία, δυστυχώς η θέση με την εν λόγω ειδικότητα παραμένει κενή μέχρι και σήμερα.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, από το Σύλλογο ΠΕ Νησιών Αργοσαρωνικού, παρά τις ενέργειες των Βουλευτών της περιφέρειας μας, παρά τις ψηφισμένες από το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσεις για παροχή ειδικών κινήτρων στους ενδιαφερόμενους γιατρούς, εξακολουθεί το πρόβλημα να υφίσταται και να οξύνεται καθώς έχουμε ελλείψεις σε όλες σχεδόν τις βασικές ειδικότητες.

Μια επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αίγινας αξίζει για να το διαπιστώσει κανείς!
 
Για εμάς δεν είναι δικαιολογία η γραφειοκρατία, ούτε η νομοθεσία, άλλωστε αυτό είναι πρόβλημα των δημοσίων λειτουργών και του Υπουργείου Υγείας πρωτίστως.

Μοναδική μας ευθύνη ως Σύλλογοι, ως γονείς και ως πολίτες του νησιού είναι να αναδείξουμε με κάθε τρόπο την αναγκαιότητα της άμεσης λύσης και το μέγεθος του προβλήματος.

Με το παρόν Δελτίο Τύπου οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Αίγινας και Αγκιστρίου, ο Σύλλογος ΠΕ Νησιών Αργοσαρωνικού σας καλούμε να μας στηρίξετε στη προσπάθεια μας, για την διεκδίκηση κάλυψης της ειδικότητας Παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Η επίλυση του εν λόγω θέματος είναι επιβεβλημένη και παρακαλούμε άμεσα στο να επισπευσθούν οι διαδικασίες για πλήρωση της θέσης Παιδιάτρου με κάθε δυνατό τρόπο.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Σύλλογος

ΠΕ Νησιών Αργοσαρωνικού:
Πρόεδρος: Ρέππας Χρήστος
Γραμματέας: Λυκούρη Ευαγγελία

1ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας
Πρόεδρος: Σιμιτζή Ματθιώ
Γραμματέας: Κυργιόπουλος Νικόλαος

2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας
Πρόεδρος: Κομηνιάδη Φωτεινή
Γραμματέας: Κουσκούνα Ουρανία

2ο Νηπιαγωγείο Αίγινας
Πρόεδρος: Κυριακίδου Βασιλική
Γραμματέας: Γαλάρη Μαρία

Δημοτικό Σχολείο Κέντρο Υγείας Κυψέλης
Πρόεδρος: Γενίτσαρη Στέλλα
Γραμματέας: Τριανταφύλλου Μάρθα

Δημοτικό Σχολείο Αγ. Ασωμάτων
Πρόεδρος: Οικονόμου Στέλλιος
Γραμματέας: Ιωάννα Μπόγρη

Δημοτικό Σχολείο Μεσαγρού
Πρόεδρος: Τυροπάνης Αθανάσιος
Γραμματέας: Μακαρατζή Αικατερίνη

Δημοτικό Σχολείο Βαθέος
Πρόεδρος: Μούρτζης Γεώργιος
Γραμματέας: Μπήτρου Ελένη

2ο Γυμνάσιο Αίγινας
Πρόεδρος: Χαρτοφύλακα Μάρθα
Γραμματέας: Κομμάτου Δήμητρα

Γυμνάσιο Μεσαγρού
Πρόεδρος: Χατζόπουλος Σωτήρης
Γραμματέας: Βουδιγάρης Κώστας

Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αγκιστρίου
Πρόεδρος: Καρακατσάνη Μαρίκα
Γραμματέας:Τζάνου Μαρούσα

Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Αγκιστρίου
Πρόεδρος: Χριστοφιλέα Χριστίνα
Γραμματέας:Οικονόμου Ηλίας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png