Καθαρισμός οικοπέδων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας.


Λίγες ημέρες πριν το Aegina Portal είχε παρουσιάσει την πυροσβεστική διάταξη με τίτλο: "Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων
ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών" που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και προβλέπει τον καθαρισμό των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων από ξερά χόρτα, ξερά κλαδιά κτλ μέχρι τις 30 Απριλίου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Σήμερα ο Δήμος Αίγινας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον καθαρισμός οικοπέδων ενόψει αντιπυρικής περιόδου.  Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

Αγαπητοί μας συμπολίτες,

Βρισκόμαστε ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, γι’ αυτό το λόγο σας γνωρίζουμε τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, σύμφωνα με υπ’ αριθμόν 20/2022 Πυροσβεστική Διάταξη, η οποία εγκρίθηκε από την υπ’ αριθ. οικ. 17647/Φ. 700.20/18.03.2022 Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ΦΕΚ 1301/τ. Β’/18.03.2022).

Στην ανωτέρω απόφαση αναφέρονται τα κάτωθι:

1) Οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, υποχρεούνται να προβούν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους έως 30.04.2022.

2)Σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων, οι υπόχρεοι καλούνται από τον οικείο δήμο, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών να προβούν στις εργασίες καθαρισμού των χώρων.

3)Μετά την παρέλευση άπρακτης της ως άνω προθεσμίας, ο Δήμος, προβαίνει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό, ενώ ορίζεται και τι γίνεται για περιπτώσεις περιφραγμένων ή επαρκώς περιτοιχισμένων χώρων.

4)Οι Δήμοι υποχρεούνται να διενεργούν τακτικούς ή έκτακτους ελέγχους, ύστερα από καταγγελία ή και αυτεπαγγέλτως, για διαπίστωση εκπλήρωσης ή μη των υποχρεώσεων των υπόχρεων.

5)Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού, καθώς και σε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τον δήμο επιβάλλεται στους υπόχρεους το πρόστιμο των πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου.

Όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να ενημερωθούν σχετικά καλώντας στον αριθμό 15516.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png