Σε εξέλιξη οι εργασίες στο λιμάνι της Σουβάλας. Την τελική όψη του έργου παίρνει σταδιακά η Πλατεία Γιαννούλη.


Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο λιμάνι της Σουβάλας, με την πλατεία Γιαννούλη να λαμβάνει μέρα με την μέρα την τελική της όψη, δημιουργώντας μία διαφορετική εικόνα στην περιοχή. Επίσης, χθες ξεκίνησαν να φυτεύονται τα δέντρα, που θα αντικαταστήσουν τα αρμυρίκια. Στο Aegina Portal μίλησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, που περιέγραψε τις εργασίες που γίνονται και εκείνες που απομένουν να γίνουν. Ο κ. Θεριανός είπε ότι πιστεύει πως το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα.


Ο κ. Στέλιος Θεριανός δήλωσε τα ακόλουθα:

Για το έργο που εξελίσσεται Σουβάλα είμαστε πολύ καλό δρόμο. Χτες τελειώσανε το κομμάτι στην πλατεία Γιαννούλη τα σταμπωτά. Σήμερα γίνεται η χάραξη των αρμών και πιστεύουμε, αν ο καιρός τους πάει καλά, μέχρι την Τρίτη να έχουν περαστεί και τα βερνίκια, αφού πρώτα πλυθούν τα βοτσαλωτά δάπεδα και τα σταμπωτά που έχουμε ρίξει.

Εμείς σήμερα ξεκινήσαμε, μάλλον από χθες έχουμε ξεκινήσει και κάνουμε τη φύτευση των δέντρων. Σήμερα φυτέψαμε τα πέντε πρώτα και αύριο θα ξεκινήσουμε να κάνουμε τα άλλα πέντε που μένουν.

Όπως βλέπετε τα δέντρα είναι κατόπιν υποδείξεως τους γεωπόνου, είναι οι μουριές. Πήραμε τα πιο μεγάλα δέντρα που βρήκαμε, είναι τρία μέτρα το ύψος τους για να έχουμε γρήγορη ανάπτυξη και να δούμε γρήγορα αποτέλεσμα. Έχουμε περάσει σωλήνα νερού για να ποτίζονται με αυτόματο πότισμα. Τοποθετείται και το κάγκελο μέχρι την Τρίτη - Τετάρτη θα έχει τοποθετηθεί και το υπόλοιπο κομμάτι που από μας απομένει και εκεί που τελειώσει το κάγκελο, είναι ένα κομμάτι ακόμα, φτιάξαμε και λίγο τις σκάλες που πάνε στην πλωτή για να έχουν καλή πρόσβαση οι άνθρωποι με τα σκαφάκια τους.

Μας απομένει μετά από την επόμενη εβδομάδα να τοποθετήσουμε παγκάκια και τα φωτιστικά και θα ολοκληρώσουμε, με κάποια βαψίματα τελικά για να υπάρχει ομοιομορφία στην περιοχή, μετά από τα τσιμέντα τις σκόνες και όλα αυτά έχουν λερωθεί, θέλουμε κάποιες εργασίες ακόμα για να ολοκληρώσουν.

Πιστεύω μέχρι πριν το Πάσχα να έχουμε ολοκληρώσει τη Σουβάλα και να επικεντρωθούμε στα άλλα έργα που έχει το Λιμενικό Ταμείο. Αυτό να πούμε ότι είναι έργο του Λιμενικού Ταμείου, χρηματοδοτείται από το Λιμενικό Ταμείο. Ήταν ένα έργο που το ζητούσαν χρόνια οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής και έχει προέλθει από την προηγούμενη διοίκηση, αφού έγινε μελέτη επί της διοίκησης του κ. Μούρτζη και του κ. Σκαλτσιώτη, εμείς συνεχίζουμε τα έργα, τα ολοκληρώνουμε, όπως θα κάνουμε και ότι άλλο έργο είναι σε αυτή τη στιγμή, γίνεται και προχωράει.

Είναι πολλά και θέλει πολύ κουράγιο και δύναμη από όλους μας και θέλω και να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Λιμενικού Ταμείου που έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό, είπε ο κ. Θεριανός.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png