"Οι γεωγραφίες του Ιωάννη Καποδίστρια". Μία συνοπτική παρουσίαση του συνεδρίου, που θα γίνει στην Αίγινα το διήμερο 8 και 9 Απριλίου, από τον κ. Γιώργο Τσατήρη.



Ο Δήμος Αίγινας στο πλαίσιο της Προεδρίας του Δικτύου Πόλεων "Ιωάννης Καποδίστριας",  διοργανώνει ιστορικό - επιστημονικό συνέδριο με θέμα "Οι γεωγραφίες του Ιωάννη Καποδίστρια".


Σήμερα στο Aegina Portal μίλησε ο νομικός κ. Γιώργος Τσατήρης, υπεύθυνος του Δήμου Αίγινας για το Δίκτυο Πόλεων "Ιωάννης Καποδίστριας", κάνοντας μία συνοπτική παρουσίαση του συνεδρίου.

Ο κ. Γιώργος Τσατήρης είπε στο Aegina Portal:
 
"Την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Απριλίου του 2022, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο “Δανάη” στην Αίγινα επιστημονικό - ιστορικό συνέδριο, με θέμα “Οι Γεωγραφίες του Ιωάννη Καποδίστρια”.

Το συνέδριο αυτό γίνεται στο πλαίσιο του Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας, στο οποίο ως γνωστόν μετέχει η Αίγινα, η Κέρκυρα, το Ναύπλιο, η Αμμόχωστος, το Copper Καποδίστρια της Σλοβενίας και τελευταία, στο πλαίσιο της διεύρυνσης του δικτύου μας, συμμετέχει και η πόλη της Λωζάνης της Ελβετίας.

Στο συνέδριο αυτό συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, ιστορικοί και ακαδημαϊκοί, ευρωπαϊκού βεληνεκούς και καταξιωμένοι στο χώρο, όχι μόνο της ιστορίας του 19ου αιώνος αλλά και ειδικά στην ιστορία για τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Η έναρξη θα γίνει στις 5:00 την Παρασκευή. Είναι ανοιχτή στο κοινό, βέβαια με το πρωτόκολλο ασφαλείας κατά του Covid-19. Άρα θα υπάρχει σειρά προσέλευσης. Την έναρξη θα κάνει ο δήμαρχος και σχετική χαιρετισμοί θα γίνουν και μετά τους σχετικούς χαιρετισμούς την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο ακαδημαϊκός της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών κύριος Μεταξάς και στη συνέχεια θα υπάρξουν τρεις συνεδρίες: μία Παρασκευή το απόγευμα μέχρι τις 9:00 το βράδυ και δύο το Σάββατο, μία το πρωί και μία το απόγευμα.

Στην συνεδρία της Παρασκευής θα προεδρεύσει ο Κερκυραίος ιστορικός Νικόλαος Κουρκουμέλης, στην πρωινή του Σαββάτου ο καθηγητής Χρήστος Λούκος ο οποίος είναι και ειδικός στον Καποδίστρια και στην απογευματινή συνεδρίαση θα προεδρεύσει ο καθηγητής Νίκος Καραπιδάκης του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο οποίος και αυτός μελετάει το 19ο αιώνα και τις σχέσεις οι οποίες διαμορφώθηκαν την περίοδο εκείνη.

Να τονίσω ότι στο συνέδριό μας θα υπάρξει μία πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή η οποία θα έχει μουσικό χαρακτήρα. Ο καθηγητής Χάρης Ξανθουδάκης θα μιλήσει για τον Καποδίστρια και τη μουσική και η πιανίστα και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κυρία Λορέντα Ράμου και ο βαρύτονος Marcin Habela, θα τραγουδήσουν τραγούδια της εποχής του Καποδίστρια και θα παίξουν και μουσική που άκουγε ο Καποδίστριας".

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου, αναλυτικά εδώ.


Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png