Προσπάθεια εξαπάτησης, με πρόσχημα την κράτηση ενοικιαζομένων δωματίων στην Αίγινα. Στόχος οι κωδικοί του τραπεζικού λογαριασμού, του ιδιοκτήτη.

 
Προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων στην Αίγινα, καθώς όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Αίγινας κ. Νίκος Κωστάκος μιλώντας στο Aegina Portal, ενόψει των διακοπών του Πάσχα, αλλά και του καλοκαιριού, έχουν γίνει προσπάθειες εξαπάτησης σε βάρος επιχειρηματιών του κλάδου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Οι επιτήδειοι έχουν βρει έναν παραπλανητικό τρόπο, με τον οποίο προσπαθούν να "ψαρέψουν" τους κωδικούς πρόσβασης στο internet banking με τον ακόλουθο τρόπο: Αρχικά, κάποιος που παριστάνει τον πελάτη και ενδιαφέρεται να κλείσει ένα δωμάτιο, ζητάει από τον ιδιοκτήτη του δωματίου έναν αριθμό iban για να καταθέσει την προκαταβολή.
 
Ο "πελάτης" τού ζητάει έναν αριθμό κινητού, ώστε να του στείλει την απόδειξη της κατάθεσης. Όμως όταν ο ιδιοκτήτης των δωματίων λάβει το μήνυμα για την κατάθεση, με το πρόσχημα ότι το διαδικτυακό περιβάλλον που έγινε η κατάθεση των χρημάτων είναι ασφαλές και χρειάζεται ταυτοποίηση των στοιχείων, ζητά από τον ιδιοκτήτη των δωματίων τους κωδικούς του internet banking. Αν αυτό συμβεί, αυτός που κάνει την απάτη, έχει πλέον πρόσβαση στο λογαριασμό του ιδιοκτήτη των δωματίων.
 
Ο κύριος Κωστάκος ζητά από τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, των διαμερισμάτων της Αίγινας, αλλά και των ξενοδόχων να είναι προσεκτικοί, ώστε να μην πέσουν θύματα μιας τέτοιας προσπάθειας εξαπάτησης. Τέλος, προσέθεσε ότι για το ζήτημα έχει ενημερώσει το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας.