"Έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο Στέλιος Ξυδέας, θλίψη στην κοινωνία της Αίγινας.

 
Σε ηλικία 77 ετών "έφυγε" σήμερα από τη ζωή ο Στέλιος Ξυδέας. Ο Στέλιος Ξυδέας ήταν μία εμβληματική προσωπικότητα του νησιού, ιδιοκτήτης της θρυλικής discotheque "Οινόη", που για πολλές δεκαετίες αποτέλεσε σημείο διασκέδασης πολλών κατοίκων και παραθεριστών της Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό έχοντας διατελέσει πρόεδρος της Α.Ε. Αίγινας και του Α.Ο.Α. Σαρωνικός.
 
Επίσης, κεντρική ήταν η παρουσία του σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει ενεργά στα θεατρικά δρώμενα της Αίγινας, συμμετέχοντας σε παραστάσεις όπως "Ο κατά φαντασίαν ασθενής" το 2015, από το Σύλλογο "Φίλοι του Δημοτικού Θεάτρου Αίγινας", σε σκηνοθεσία της Άννας Γεραλή, "Η γειτονιά των αγγέλων" το 2017, το "Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα" Εντουάρτντο Ντε Φίλιππο το 2018, παραστάσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας".
 
Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον ανιψιό του κ. Παναγιώτη Βέρδη, ο οποίος δηλώνοντας την βαθύτατη θλίψη του, είπε ότι επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος, είναι αντί για στέφανα τα χρήματα να διατεθούν στο νοσοκομείο της Αίγινας "Άγιος Διονύσιος".
 
Χρόνια πριν, όταν ο Στέλιος Ξυδέας, προσκεκλημένος τότε του Γιάννη Ντούρου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, είχε μίλησε για τη θρυλική "Οινόη", είχε θυμίσει σε όλους μία εποχή που έφυγε για πάντα, αλλά θα μείνει αξέχαστη σε όσους την έζησαν.
 
Το Aegina Porltal εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
 
Η φωτογραφία είναι από συνέντευξη του Στέλιου Ξυδέα στο Aegina Portal, λίγο μετά το τέλος της επιτυχημένης παράστασης "Η γειτονιά των αγγέλων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, από τον Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας "Ο Καποδίστριας".