Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Πέρδικα η αναβίωση του εθίμου για το κάψιμο του Ιούδα.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Πέρδικα η αναβίωση του εθίμου, για το κάψιμο του Ιούδα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα. Η πομπή ξεκίνησε από το δημοτικό σχολείο του χωριού και δια μέσου της παραλίας, έφτασε στην προβλήτα των Οχυρών.


Κάτοικοι του νησιού και επισκέπτες της Αίγινας παρακολούθησαν το έθιμο με μεγάλο ενδιαφέρον. Η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου κ. Σωζία Αποσπόρη περιέγραψε τα στοιχεία που συνέθεταν την διαδικασία του εθίμου αρκετά χρόνια πριν, όταν οι τράτες έσερναν τις κάσες με τα βλήματα που είχαν αφήσει οι Γερμανοί και οι ψαράδες του χωριού της Πέρδικας μάζευαν την πυρίτιδα και άνοιγαν τα βλήματα από τα οχυρά για να τα χρησιμοποιήσουν για το κάψιμο του Ιούδα.

Την αναβίωση του εθίμου πραγματοποιήθηκε από την Τοπική Πολιτιστική Ομάδα Γυναικών της Πέρδικας, παρακολούθησε η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας κ. Μιχάλης Μαρτή και πλήθος κόσμου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κεράσματα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png