Εκδηλώσεις για την "Ώρα της Γης" στην Αίγινα.

Με πολλές εκδηλώσεις διαφορετικού περιεχομένου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Αίγινα, θα γιορταστεί και φέτος η "Ώρα της Γης". Πρόκειται για μια δράση που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους του νησιού απέναντι σε όλα εκείνα που συλλειτουργούν στην υπερθέρμανση του πλανήτη και με κλείσιμο του ηλεκτρικού διακόπτη για μία ώρα, να επικοινωνήσει το μήνυμα για πιο συνειδητοποιημένες επιλογές απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον.  Η Αίγινα έχει μια πανελλαδική πρωτιά στην "Ώρα της Γης", καθώς ήταν ο πρώτος Δήμος που επίσημα συμμετείχε σε αυτή τη παγκόσμια πλέον δράση.

Στο video που ακολουθεί η κυρία Θεοδώρα Σπυριδάκη μιλάει τις φετινές εκδηλώσεις:


Για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν φέτος στο νησί μίλησε στο Aegina Portal η κυρία Θεοδώρα Σπυριδάκη από τη ΜΚΟ "Εργαστήρι της Αίγινας", που φέτος σε συνεργασία με το Δήμο της Αίγινας και άλλους φορείς του νησιού οργανώνουν τις εκδηλώσεις της ημέρας. Πέρυσι το "Εργαστήρι της Αίγινας" είχε διοργανώσει μια σειρά από εκδηλώσεις στην περιοχή του Μεσαγρού και το Ναό της Αφαίας, προσθέτοντας στην "Ώρα της Γης" το περιεχόμενο και άλλων δράσεων που σκοπό έχουν τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση. Η κυρία Σπυριδάκη τόνισε ότι όταν κάποιος γνωρίζει και αγαπά την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου του, αυτό τον βοηθάει να εκτιμήσει καλύτερα και άλλα, πιθανών πιο σημαντική ή πιο μεγάλα προβλήματα.

Ο στόχος των φετινών εκδηλώσεων, είναι αυτές να πραγματοποιηθούν σε κάθε Τοπικό Διαμέρισμα. Αυτές θα ξεκινήσουν στις 26 Μαρτίου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βαθέος, θα γίνει μια εκδήλωση στη Σουβάλα με ομιλίες για τη μελισσοκομία τα αρχαία λουτρά και το Βαθυπόταμο. Την επόμενη ημέρα στις 10 πρωί ξεκινάει γνωριμία με τη φύση στην περιοχή του Μαραθώνα φυτεύοντας πατάτες και κάποια άλλα είδη. Μία ώρα αργότερα την ίδια μέρα, θα υπάρχει "η γνωριμία με τη Μονή". Καΐκια θα μεταφέρουν τον κόσμο στην Μονή, ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού να δουν το καταφύγιο άγριων ζώων και το όμορφο νησί συνολικά. Παράλληλα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 1 το μεσημέρι, στην περιοχή του Μεσαγρού θα υπάρχουν ανοιχτά εργαστήρια αγγειοπλαστικής. Εκεί όποιος επιθυμεί μπορεί να δει τεχνικές και να δημιουργήσει αγγεία, ενώ στο Πνευματικό Κέντρο του Μεσαγρού θα γίνει μια παρουσίαση των επαγγελμάτων της Αίγινας που χάνονται. Στην Κυψέλη, στο Πνευματικό Κέντρο θα γίνουν σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο κάποιες εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, ενώ στην Αγία Μαρίνα από τις 6 μέχρι τις 8 όσοι το επιθυμούν μπορούν να κάνουν βόλτα με άμαξα και να γνωρίσουν μονοπάτια και διαδρομές που δεν ήξεραν! Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην παραλία θα υπάρχουν άλογα για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν ιππασία.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 8:30 το βράδυ, όπου σύμφωνα με το πνεύμα της ημέρας τα φώτα θα σβήσουν για μία ώρα. Τόποι συγκέντρωσης για τη βόρεια πλευρά της Αίγινας είναι ο Ναός της Αφαίας, ενώ για το υπόλοιπο νησί το Κεντρικό Λιμάνι, όπου ο Σύλλογος Γυναικών έχει αναλάβει τις εκδηλώσεις. Η κυρία Σπυριδάκη μας ενημέρωσε ότι σύντομα θα βγει το αναλυτικό πρόγραμμα και οι σχετικές αφίσες.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png