Νέα όψη έχει αποκτήσει το λιμάνι της Πέρδικας. Απομένουν μικρές ηλεκτρομηχανικές εργασίες δήλωσε η κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.


Μία νέα όψη έχει αποκτήσει το λιμάνι της Πέρδικας, καθώς οι εργασίες  έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 96%, σύμφωνα και με τη δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη στο Aegina Portal.


Η Αντιπεριφερειάρχης επιθεώρησε σήμερα τα λιμενικά έργα της Πέρδικας και της Αγίας Μαρίνας, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αίγινα. Συνομίλησε με στελέχη της αναδόχου εταιρίας του έργου και τόνισε ότι η ολοκλήρωση των δύο λιμανιών ήταν προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Για το έργο της Πέρδικας είπε ότι έχουν απομείνει κάποιες ηλεκτρομηχανικές εργασίες και η ολοκλήρωση του αντλιοστασίου πυρόσβεσης.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους επαγγελματίες της περιοχής ότι την επόμενη εβδομάδα θα απομακρυνθούν από την περιοχή τα πλωτά που χρησιμοποιήθηκαν για τις εργασίες στο λιμάνι.
 
Για το έργο στην Αγία Μαρίνα είπε ότι είναι έτοιμο σε ποσοστό 70%, ενώ αναφέρθηκε και στις πλωτές εξέδρες στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, λέγοντας ότι σύντομα θα δρομολογηθεί κι αυτό το έργο.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη δήλωσε στο Aegina Portal:

"Βρισκόμαστε στο, σχεδόν, ολοκληρωμένο λιμάνι της Πέρδικας κατά 96%. Απομένουν κάποιες εργασίες μόνο ΗΜ, τελειοποιήσής τους και η ολοκλήρωση του αντλιοστασίου πυρόσβεσης καθώς και το κλείσιμο του λιμανιού.

Αμέσως μετά θα μεταβούμε στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας όπου έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό περίπου στο 70%. Η Περιφέρεται Αττικήςι στέκεται και το αποδεικνύει δίπλα στην Αίγινα. Πιστεύει στην τουριστική της ανάπτυξη γι’ αυτό έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση των δύο μεγάλων λιμανιών.

Και φυσικά βρισκόμαστε δίπλα στο Δήμο και στο Λιμενικό Ταμείο και για άλλα λιμενικά έργα όπως οι πλωτές προβλήτες που θα δημιουργηθούν στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας και πολύ σύντομα θα δρομολογηθεί και αυτό το έργο.

Επίσης, θα ήθελα να ενημερώσω τους επιχειρηματίες της περιοχής ότι μετά από επικοινωνία που είχαμε άμεσα με τον εργολάβο τον κύριο Μπιτούνη, δεσμεύτηκε ο ίδιος προσωπικά, ότι την επόμενη εβδομάδα θα αποχωρήσουν τα πλοία τα οποία δεν χρειάζονται πια για την κατασκευή του έργου της Πέρδικας και της Αγίας Μαρίνας".

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός δήλωσε στο Aegina Portal:

"Στην Πέρδικα σχεδόν έχει ολοκληρωθεί το έργο μένουν κάποιες τελικές εργασίες μετά πιλάρ και την ύδρευση του αντλιοστάσιου κτλ. Είμαστε σε καλό δρόμο.

Να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής να την Αντιπεριφερειάρχη κυρία Βάσω θεοδωρακόπουλου Μπόγρη, τους μηχανικούς που επέβλεψαν το έργο τόσο καιρό, τον εργολάβο του έργου, που είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία σε όλους τους τομείς και για το έργο και κάτι συμπληρωματικά που κάναμε που ήταν απαραίτητα για την περιοχή και δεν πρέπει να τα ξεχνάμε αυτά γιατί με αυτό έγινε μία ένα νέο λιμάνι εξαρχής και να συμπληρώσω ότι στην Αγία Μαρίνα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο πιστεύουμε ότι προχωράνε τα έργα πολύ γρήγορα θα τελειώσουμε και αυτό της Αγίας Μαρίνας, οπότε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία αυτά τα δύο έργα τα σημαντικά για το νησί της Αίγινας".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png