Οι περιορισμοί στα μέτρα για τον κορονοϊό που αίρονται από σήμερα 1η Μαΐου. Περισσότερες ελευθερίες σε μία νέα κανονικότητα.


Περισσότερες ελευθερίες σε μία νέα κανονικότητα, έρχονται μετά από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών, αναφορικά με την πανδημία και τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2137/Β/30-4-2022 η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.23983/2022 με τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 που ισχύουν στο σύνολο της Επικράτειας από την Κυριακή, 1 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00.

Το ΦΕΚ αναλυτικά μπορείτε να το δείτε εδώ.

Αναστολή covid pass. Δηλαδή αίρεται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς.

Επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.

Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι ταξιδιώτες δεν υποχρεούνται στην επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο στη χώρα.

Ορίζεται ένα rapid test την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, με εξαίρεση τα νοσοκομεία και τις ΜΦΗ που παραμένουν τα δύο rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας

Εξακολουθούμε να φοράμε τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους και αυτό αποτελεί και ισχυρή σύσταση της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων. Στους εξωτερικούς χώρους δεν χρειάζονται μάσκες. Παραμένει η σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μας δείξουν αν μπορούμε να τις βγάλουμε κάποια στιγμή και σε ποιους χώρους, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας διευκρινίζει ότι δεν καταργούνται τα μέτρα προστασίας, καταργείται η υποχρεωτική τους τήρηση και οδηγούμαστε σε ένα πλαίσιο συνύπαρξης με τον κορωνοϊό, ο οποίος συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας και συνεπώς ο καθένας από εμάς θα πρέπει να μάθει να συνυπάρχει μαζί του, καθώς επιστρέφει σε σημαντικό βαθμό στις συνήθειές του.

Μέτρα στα Σχολεία
Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.

Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές, εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Αναλυτικά, μπορείτε να διαβάστε τα μέτρα που ισχύουν στα σχολεία στην σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png