Χωρίς τέλος οι προσπάθειες εξαπάτησης μέσω τηλεφώνου. Λένε ότι είναι λογιστές και υπάλληλοι λογιστικών γραφείων.


Χωρίς τέλος είναι οι προσπάθειες εξαπάτησης μέσω τηλεφώνου, που καταγγέλλονται από επαγγελματίες της Αίγινας στο Aegina Portal. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.






Χρησιμοποιούν το όνομα λογιστή της Αίγινας, για να αποσπάσουν pin και κωδικούς:


Σήμερα το πρωί σημειώθηκε νέο περιστατικό απόπειρας απάτης σε βάρος κατοίκου της Αίγινας, με τη μορφή εξαπάτησης μέσω τηλεφώνου. Από λογιστικό γραφείο επικοινώνησαν μαζί μας για να μας γνωστοποιήσουν το συμβάν και να επιστήσουν την προσοχή των κατοίκων του νησιού μας.

Συγκεκριμένα, άγνωστος που χρησιμοποίησε το όνομα λογιστή της Αίγινας, πήρε τηλέφωνο έναν κάτοικο του νησιού και ζήτησε τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας προκειμένου, δήθεν, να καταβληθεί κάποιο επίδομα.

Προσοχή πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι της Αίγινας, καθώς βρίσκεται σε έξαρση ακόμη μία προσπάθεια εξαπάτησης μέσω τηλεφώνου. Να υπενθυμίσουμε πως και στο παρελθόν άγνωστος έχει χρησιμοποιήσει το όνομα λογιστή ή λογιστών της Αίγινας, παίρνει τηλέφωνο σε κατοίκους του νησιού και ζητά pin, κωδικούς καρτών, χρήματα για την πληρωμή τιμολογίων κτλ.

Λένε ότι είναι υπάλληλος του λογιστικού γραφείου με τον οποίο συνεργάζεται ο επαγγελματίας:

Σε μία άλλη περίπτωση, που καταγγέλθηκε σήμερα από επιχειρηματία στο Aegina Portal, κάποιος που του τηλεφώνησε, του είπε ότι ήταν υπάλληλος του λογιστή με τον οποίο συνεργάζεται. Του ζητούσε ΑΦΜ, αριθμούς λογαριασμών κτλ. "Είμαι υπάλληλος του λογιστή σου" του είπε και όταν ο επιχειρηματίας τον ρώτησε το όνομα του λογιστή που είναι υπάλληλος, εκείνος δεν απάντησε και το έκλεισε. Η τηλεφωνική κλήση έγινε από κινητό τηλέφωνο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png