Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Οινόη" στην Αγία Μαρίνα, στο πλαίσιο της γιορτής της Μητέρας.

 
Στο πλαίσιο της γιορτής της Μητέρας και του διήμερου εορταστικού προγράμματος που διοργανώνει σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Οινόη", Αγίας Μαρίνας, Αλώνων και Μεσαγρού, στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας, πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, σε διδασκαλία της κ. Σοφίας Κάππου.

Επίσης, παρουσιάστηκε παραδοσιακή μουσική από τα παιδιά του συλλόγου, σε διδασκαλία του μουσικού Αλέξανδρου Σπίτζινγκ.
 
Την εκδήλωση παρουσίασε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Μαρία Λαζάρου η οποία αναφέρθηκε στην γιορτή της μητέρας και χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης.

 
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς είπε τα ακόλουθα:

Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα που βρίσκομαι εδώ μαζί σας, είναι μία από τις πρώτες εκδηλώσεις, μετά από πολύ καιρό που είχαμε μείνει όλοι έγκλειστοι με αυτούς τους περιορισμούς.

Να πω δυο πραγματάκια εδώ που κάνουμε για την Αγία Μαρίνα, όπως ξέρετε εγώ εδώ έχω γεννηθεί, αυτό που κάνουμε είναι να συνδέσουμε το υπόλοιπο τμήμα της Αγίας Μαρίνας με το νερό της ΕΥΔΑΠ, που παραλαμβάνουμε τη δεξαμενή της Αφαίας.



Στην Αγία Μαρίνα υδροδοτείται ένα τμήμα του χωριού, στον οικισμό που είναι από τον Κάβο και μέχρι το ανατολικό κομμάτι, μέχρι τη δεξαμενή δηλαδή, την παλιά δεξαμενή που έχει καταργηθεί και το υπόλοιπο κομμάτι περιμένουμε τις εγκρίσεις από το Δασαρχείο και από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, έτσι ώστε να συνδέσουμε την δεξαμενή της Αφαίας με τον Άγιο Νικόλαο, οπότε, συνεχώς, μετά θα έχουμε και καλό νερό και στις Άλωνες.

Έχουμε προχωρήσει στις μελέτες του αποχετευτικού για την Αγία Μαρίνα και για τον Μεσαγρό. Ετοιμαζόμαστε για τη χωροθέτηση, έχουμε βρει έναν κατάλληλο χώρο ο οποίος θα εξυπηρετεί και τους δύο οικισμούς και προχωράμε έτσι ώστε να συμπληρωθούν οι μελέτες σε ηλεκτρομηχανολογικά και να μπούμε στην δημοπράτηση.

Έχουμε ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με την οδοποιία και το βλέπετε όλοι και ειδικότερα προς τους οικισμούς, στα χωριά δηλαδή στις Πόρτες, στον Κύλινδρα και στην άλλη πλευρά προς Αίγινα, Τζίκηδες, Παχειά Ράχη και τα λοιπά. Έχουμε εκπονήσει μία μελέτη τριών εκατομμυρίων, 800 χιλιάδων ευρώ, μία ώριμη μελέτη. Έχουμε εξασφαλίσει στη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μεταφορών κατά 1.5 εκατομμύρια ευρώ, έχουμε συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών και έχει δεσμευτεί για χρηματοδότηση δύο εκατομμυρίων ευρώ και θα συμπληρώσει ο δήμος με ίδιους πόρους 300 χιλιάδες ευρώ έτσι ώστε να βγει στην στην προκήρυξη και αυτήν και στον ανάδοχο που θα εκτελέσει το έργο.

Το λιμάνι στην Αγία Μαρίνα, η εκτέλεση των εργασιών προχωράει κανονικά, σύντομα εμείς θα προβούμε στον καθαρισμό που κάνουμε κάθε χρόνο σε όλη την Αίγινα και έτσι θα γίνει και στην Αγία Μαρίνα, με μία ιδιαίτερη επιμέλεια, έτσι ώστε να υποδεχτούμε τους τουρίστες και τους επισκέπτες στο όμορφο χωριό μας.

Να χαιρετήσω τη σημερινή εκδήλωση πραγματικά εδώ όλοι είσαστε πολύ όμορφοι και φωτεινοί. Να ευχηθώ καλό  καλοκαίρι υγεία και φέτος να πάνε όλα καλά και οι επιχειρήσεις, αλλά και τα ξενοδοχεία και όλοι να έχουν μία πολύ καλή σεζόν", είπε ο κ. Ζορμπάς.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης και κάτοικοι της περιοχής, που απόλαυσαν ένα ευχάριστο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, με κεράσματα από τις μαμάδες του συλλόγου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png