Έργα καθαρισμού στο οδικό δασικό δίκτυο της Αίγινας, σε εφαρμογή μελετών και υπό την εποπτεία του Δασαρχείου Πειραιά.

 
Έργα καθαρισμού στα δάση της Αίγινας και πιο συγκεκριμένα στο οδικό δασικό δίκτυο, με στόχο την αντιπυρική προστασία,  εκτελούνται αυτήν την περίοδο, υπό την εποπτεία του Δασαρχείου Πειραιά. Πρόκειται για την υλοποίηση μελετών του Δασαρχείου Πειραιά με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάπτυξης.


Στο πλαίσιο των εργασιών, που αυτές τις μέρες εκτελούνται στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, κοντά στον Αρχαιολογικό χώρο της Αφαίας, η προϊσταμένη του Δασαρχείου της Αίγινας κ. Κατερίνα Παπαμιχαήλ δήλωσε στο Aegina Portal:
 
"Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνται έργα καθαρισμού στο νησί της Αίγινας και συγκεκριμένα η δημιουργία στεγασμένων ζωνών υπό την εποπτεία του Δασαρχείου Πειραιά.

Πρόκειται για την εφαρμογή μελετών του Δασαρχείου Πειραιά, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάπτυξης και με σύμβαση που έχει υπογράψει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ύψους συνολικού για το Δασαρχείο Πειραιά ενός 1.000.400 ευρώ.
 
Με τη διαδικασία της δημιουργίας συστεγασμένων ζωνών, δημιουργείται διάσπαση της βλάστησης στο δάσος, απομακρύνεται υπότροφος βλάστηση σε απόσταση 15 με 20 μέτρα στο οδικό δασικό δίκτυο, ενώ πραγματοποιούνται κλαδεύσεις και αραιώσεις όπου χρειάζεται.

Οι εργασίες αυτές θα γίνουν σε ολόκληρο το δασικό οδικό δίκτυο της Αίγινας, συμπεριλαμβανομένου και της περιοχής του Τούρλου ποu ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό.

Είναι ένα έργο πνοής για το νησί μας και για την αντιπυρική του προστασία και κατά τη διαδικασία εκτέλεσής του δεν θα προκληθούν αλλοιώσεις ή υποβάθμιση του περιβάλλοντος.


Βρισκόμαστε στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπως βλέπετε και πλησίον του αρχαιολογικού χώρου, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες, γιατί είναι μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και γίνεται πόλος έλξης πολλών επισκεπτών.

Παράλληλα, θα ήθελα να πω, ότι έχουν δρομολογηθεί και άλλα έργα για την αντιπυρική προστασία του νησιού.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της πρόληψης το Δασονομείο της Αίγινας κατά τους χειμερινούς μήνες, προέβη στη χορήγηση καυσόξυλων για ατομικές ανάγκες σε 240 οικογένειες. Με τον τρόπο αυτό απομακρύνθηκε βλάστηση επικίνδυνη και στρεβλά κατακείμενα και ξερά δέντρα, τα οποία θα ήταν επικίνδυνα σε περίπτωση πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα βοηθήθηκαν και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του νησιού μας.

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα δασοπροστασίας του Δασαρχείου Πειραιά με βάρδιες και περιπολίες εντός των δασών του νησιού, απογεύματα νύχτα, αργίες και Σαββατοκύριακα.


Εύχομαι καλή και ήρεμη αντιπυρική περίοδο.

Θα μου επιτρέψετε να κλείσω με μία φράση του προστάτη του Δασαρχείου της Δασικής Υπηρεσίας Κοσμά του Αιτωλού, που λέει: “Να αγαπάτε τα δέντρα και τα δάση σαν τα παιδιά σας. Κάθε δέντρο θα σώσει και έναν άνθρωπο”. Σεβόμαστε το περιβάλλον για να είμαστε εμείς καλά".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png