Κλειστό θα είναι από σήμερα το Δημοτικό Στάδιο Αίγινας. Εξαιρούνται οι ομάδες Ποδοσφαίρου, Στίβου, Μπάσκετ και Βόλεϊ. Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΑΟΑ.


Κλειστό θα είναι από σήμερα 25 Μαΐου το Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΑΟΑ, που λάβαμε σήμερα το μεσημέρι. Εξαιρούνται οι ομάδες Ποδοσφαίρου, Στίβου, Μπάσκετ και Βόλεϊ, οι οποίες . Εξαιρούνται οι ομάδες Ποδοσφαίρου, Στίβου, Μπάσκετ και Βόλεϊ. Στην ανακοίνωσή του ο ΔΑΟΑ επικαλείται την έλλειψη φύλαξης και τους βανδαλισμούς που γίνονται στο χώρο.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς η απαγόρευση εισόδου στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, έρχεται σε μία περίοδο που συμπίπτει με την άρση πολλών μέτρων της πανδημίας και την ανάγκη των κατοίκων της Αίγινας να αθληθούν.

Η ανακοίνωση του ΔΑΟΑ αναφέρει τα ακόλουθα:

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του νησιού μας ότι το Δημοτικό Στάδιο Αίγινας από τις 25-5-2022 θα παραμείνει κλειστό για το κοινό. Οι μόνοι που θα μπορούν να αθληθούν είναι οι ομάδες Ποδοσφαίρου- Στίβου- Μπάσκετ & Βόλλευ που θα είναι κ υπεύθυνοι για τις ώρες άθλησης.

Οι λόγοι που θα παραμείνει κλειστό είναι ότι δεν υπάρχει φύλαξη και το πιο σοβαρό, έχουν βρεθεί σε κοντινά χρονικά διαστήματα νεαροί που μόνο άθληση δεν κάνουν.

Για το ΔΑΟΑ
Ο Πρόεδρος
Μάριος Γκαρής

To Aegina Portal επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΔΑΟΑ κ. Μάριο Γκαρή, ο οποίος μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση:

A.P.: Για πόσο καιρό υπάρχει αυτό το πρόβλημα της φύλαξης του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας.
 
Μάριος Γκαρής: Υπάρχει εδώ και τρεις μήνες, όμως τον τελευταίο μήνα τα πράγματα έχουν γίνει πολύ χειρότερα.
 
A.P.: Ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας άρθρο 6.3 "παραχώρηση σε φυσικά πρόσωπα", αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: "Η πρόσβαση επιτρέπεται κατά τις ελεύθερες ώρες για το κοινό, όπως αυτές ορίζονται από τον ΔΑΟΑ σχετικά με το πρόγραμμα των εγκαταστάσεων". Για ποιο λόγο δεν περιορίζετε αυτές τις ελεύθερες ώρες σε 3-4 ώρες την ημέρα, τις ώρες μεγάλης προσέλευσης των πολιτών, αντί να κλείνετε τελείως το Στάδιο.
 
Μάριος Γκαρής: Έχουμε βγάλει ώρες, δεν υπάρχει φύλακας για να επιβλέπει.
 
A.P.: Δεν θα μπορούσε κάποιο μέλος του Δ.Σ. του ΔΑΟΑ να το κάνει αυτό;
 
Μάριος Γκαρής: Όχι. Εγώ δουλεύω, όλα τα μέλη του Δ.Σ. δουλεύουν.
 
A.P.: Έχει γίνει κάποια ενημέρωση προς τον Δήμαρχο, προκειμένου να σας δώσει μία λύση; Κάποιον υπάλληλο, έστω για το απόγευμα.
 
Μάριος Γκαρής: Έχουμε ζητήσει, μας έχει πει ότι δεν έχει προσωπικό και ότι θα κοιτάξει τώρα με την απορρόφηση κάποιων προσώπων, που θα γίνει από την Περιφέρεια αν θυμάμαι, μήπως μας φέρουν κάποιο άτομο προσωρινά, μέχρι να βρεθεί λύση. Δεν γνωρίζω πότε θα γίνει αυτό.
 
A.P.: Ωστόσο, το κλείσιμο του γηπέδου γίνεται με το χαλάρωμα των μέτρων της πανδημίας και την ανάγκη των πολιτών να αθληθούν.
 
Μάριος Γκαρής: Εγώ θέλω το γήπεδο να είναι γεμάτο, μπορεί να είναι γεμάτο; Να είναι γεμάτο παιδιά και το γήπεδο να είναι αξιοπρεπέστατο. Όμως αυτή τη στιγμή δεν γίνεται, γιατί έχει φτάσει σε μία κατάσταση... δεν υπάρχουν και δεν υπήρχαν λεφτά για να γίνει η συντήρησή του και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Ο περσινός προϋπολογισμός ήταν να βγει Φεβρουάριο και βγήκε Νοέμβρη.
 
"Εγώ αυτό που θέλω είναι να προσέξω το γήπεδο. Αυτά που έχω δει τις ώρες που πηγαίνω και κάνω μία "έφοδο" να το πω έτσι, εγώ αυτό που είδα ανατρίχιασα", είπε και περιέγραψε μία παρέα 12 παιδιών 10-13 ετών οι οποίοι είχαν ανέβει πάνω στην μπασκέτα, το ταμπλό με κίνδυνο να τραυματιστούν σοβαρά. "Αναφέρω ένα μεμονομένο περιστατικό από τα τόσα που συμβαίνουν".
 
Επίσης, χαρακτήρισε το γήπεδο, χωρίς την παρουσία φύλακα, ως "ξέφραγο αμπέλι".
 
A.P.: Τι γίνεται με το σύστημα που είχε εγκατασταθεί ώστε οι αθλούμενοι να μπαίνουν με κάρτα;
 
Μάριος Γκαρής: Έχουν σπάσει την πόρτα της φυσούνας με κλωτσιές, έχουν ξηλώσει το μηχάνημα, έχουν βγάλει το καλώδιο, έχει φύγει το αλουμίνιο. Έχουν πάει στο volley και έχουν σπάσει τις σωλήνες με κλωτσιές και έχουν ξηλώσει το πράσινο το προστατευτικό για την άμμο.
 
A.P.: Εκτός από πρόεδρος του ΔΑΟΑ είσαστε και Δημοτικός Σύμβουλος, για ποιο λόγο δεν έχετε ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για όλα αυτά ή την Οικονομική Επιτροπή.
 
Μάριος Γκαρής: Την τελευταία φορά το είπα, ότι δεν έχουμε λεφτά να κάνουμε συντήρηση και χρειαζόμαστε βοήθεια.
 
A.P.: Θα μπορούσατε να περιγράψετε όλα αυτά. Είναι άλλο το "ότι δεν έχουμε χρήματα για συντήρηση" και άλλο το γίνονται βανδαλισμοί και κινδυνεύουν και παιδιά.
 
Μάριος Γκαρής: Τότε που μίλησα δεν είχαν γίνει αυτά τα πράγματα. Τότε που ήταν να ξαναμπώ πρόεδρος. Εγώ ζήτησα να παραιτηθώ.
 
A.P.: Το κλείσιμο του γηπέδου έγινε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ή με δική σας απόφαση;
 
Μάριος Γκαρής: Το έχουμε συζητήσει στο Δ.Σ.
 
A.P.:   Είναι μία επίσημη απόφαση;
 
Μάριος Γκαρής: Επίσημη απόφαση δεν είναι, το συζητήσαμε, συμφωνήσαμε όλοι να το κάνουμε εάν θα γίνει κάτι και από τη στιγμή που έγινε, τους πήρα τηλέφωνο έναν - έναν, μου είπανε "ναι" και το έκλεισα, μέχρι να βγει και επίσημα. Δεν γίνεται αλλιώς. Και ευτυχώς, με πήρε τηλέφωνο σήμερα ο δήμαρχος και μου είπε ότι από τα άτομα που θα έρθουν, ένας θα πάει στο γήπεδο, προσωρινά, μέχρι να βρεθεί μία λύση. Εμένα αυτό μου φτάνει, αλλά μέχρι να έρθει το άτομο, πρέπει το γήπεδο να το προφυλάξω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png