Βαθύ μπλε χωρίς χωματερές.


Καθώς ο καιρός γίνεται καθημερινά όλο και ποιο ανοιξιάτικος μια βόλτα στις περιοχές της Αίγινας που χαρακτηρίζονται από την φυσική ομορφιά τους, δίνει την ευκαιρία για κάποιες παρατηρήσεις, ίσως και για θέματα που είχαν προκύψει στο παρελθόν και είχαν καταγραφεί ως αρνητικά. Ένα από αυτά είναι η απόθεση μπαζών και απορριμάτων σε διάφορες περιοχές του νησιού, που καθώς μοιάζουν να είναι απομακρυσμένες από την κοινή θέα χρησιμοποιήθηκαν κατά βούληση ως χωματερές.


Μία από αυτές τις περιοχές που είχε καταγραφεί , ήταν ένα πλάτωμα στην άκρη του δρόμου στον παραλιακό δρόμο που συνδέει τις Άλωνες με τις Πόρτες. Εκεί τα σκουπίδια και τα μπάζα είχαν κάνει βουνό, δημιουργώντας μια καταθλιπτική εικόνα, σε ένα τοπίο που κατά τα άλλα κόβει την ανάσα με την ομορφιά του. Φωτογραφίζοντας το ίδιο τοπίο φέτος, για την ακρίβεια λίγες μέρες πριν, διαπιστώσαμε ότι τα μπάζα έχουν μαζευτεί και ότι κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί κατά τόπους σε διάφορα σημεία της διαδρομής. Μόνο ένα κομμάτι στη μεγάλη στροφή προς Πόρτες έχει παραμείνει με βαριά μπάζα που έχουν τοποθετηθεί εκεί άγνωστο από ποιόν.

Μικρός αριθμός από διάσπαρτα απορρίμματα έχει παραμείνει χαμηλά σε κάποιες χαράδρες της περιοχής, όμως είναι μάλλον πολύ δύσκολο να φτάσει κάποιος εκεί για να τα μαζέψει. Και ενώ κατά μήκος του δρόμου που αναφέραμε τα πράγματα δείχνουν ότι έχουν βελτιωθεί αισθητά, σε ένα άλλο κομμάτι προς την περιοχή του Ανιτσέου, τέσσερεις ομοιόμορφα ντανιασμένοι (φαίνεται ότι είναι πρόσφατοι) σωροί από ανατροπή καρότσας μικρού φορτηγού, καταμαρτυρούν ότι κάποιοι δυσκολεύονται να αποκτήσουν όχι απλά περιβαλλοντική συνείδηση, αλλά ούτε καν επαγγελματική ή έστω ανθρώπινη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png