Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους σε θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι της Αίγινας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, βραδινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους ''POLLUX'' σημαίας Αυστρίας, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμένα ν. Αίγινας.

Στην περιοχή έσπευσε το ιδιωτικό σκάφος ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι RESCUE'' Τ.Α. 203 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω Ι/Φ σκάφος είχε επικαθήσει σε αμμώδες σημείο, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Το ''POLLUX'' αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι RESCUE'' και στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αίγινας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.

Με πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png