Το θεατρικό "Καπετάν Μιχάλης" του Νίκου Καζαντζάκη και συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, περιλαμβάνει το πολιτιστικό πρόγραμμα της Π.Ε. Νήσων για την Αίγινα.

 
Το θεατρικό "Καπετάν Μιχάλης" του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Θεάτρου και μία συναυλία με τον  Νίκο Πορτοκάλογλου, περιλαμβάνει το πολιτιστικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων για την Αίγινα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης του πολιτιστικού προγράμματος για το καλοκαίρι 2022 της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, συζητήθηκε σε τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας στις 26 Μαΐου 2022.

1. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεάτρου που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο νησί, η Περιφέρεια Αττικής θα προσφέρει μία θεατρική παράσταση με τίτλο "Καπετάν Μιχάλης" του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά.
 
Η παράσταση στοχεύει στο να φέρει τον σύγχρονο θεατή σε επαφή με ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και με σεβασμό στο ύφος, τη γλώσσα και το στοχασμό του συγγραφέα, να οδηγήσει τα βαθιά υπαρξιακά ζητήματα του ανθρώπου στο φως. Εστιάζοντας σε μία χρονική περίοδο, σε πρόσωπα και γεγονότα πραγματικά, ζωντανεύει επί σκηνής μία ταραγμένη περίοδο της ελληνικής ιστορίας και αναδεικνύει όχι μόνο την έχθρα μα και τις σχέσεις αδελφοσύνης δύο λαών που χρειάστηκε να συνυπάρξουν για αιώνες. Κυρίως, όμως, η παράσταση επιθυμεί να μιλήσει για το παρόν. Για όσα σήμερα ο άνθρωπος καλείται να αντιμετωπίσει παλεύοντας με τα σύγχρονα «θεριά» και τους «δαίμονες» του παρόντος. Να δώσει το μήνυμα στους θεατές πως η ψυχή του ανθρώπου είναι αδέσμευτη και πολυδύναμη. Πως ο καθένας από εμάς οφείλει να αγωνίζεται για να ζει τη ζωή του καταπώς ο ίδιος την αισθάνεται. Ειδικά σε έναν κόσμο αβέβαιο, έναν κόσμο που ταλανίζεται από κρίσεις οικονομικές, από την πανδημία αλλά και με έναν πόλεμο που κλονίζει όσα θεωρούσαμε δεδομένα είναι σημαντικό να θυμηθούμε πως ο αγώνας είναι διαρκής, είναι επίπονος, αλλά όχι χαμένος.
 
Παίζουν (αλφαβητικά): Τάσος Γιαννόπουλος, Δημήτρης Κανέλλος, Περικλής Λιανός, Κωσταντίνος Μουταφτσής, Ειρήνη Παπαδημάτου, Ορέστης Τρίκας, Ελένη Φίλιππα Το κόστος της παράστασης ανέρχεται στο ποσό των 8.700 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, πλέον πνευματικών δικαιωμάτων.
 
2. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη 13η γιορτή Φιστικιού, θα πραγματοποιηθεί μία μουσική συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τη Βίκυ Καρατζόγλου και τον Βύρωνα Τσουράπητο Σεπτέμβριο 2022, στο λιμάνι της Αίγινας. Το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 12.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, πλέον πνευματικών δικαιωμάτων και αφορά αμοιβές καλλιτεχνών και συντελεστών, αναφέρει το έγγραφο της απόφασης από την συνεδρίαση της Επιτροπής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png