Η Μαριλένα Γιαννούλη μιλά για τη "Διαδρομή των Καλλιτεχνών" του 13ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας.


Ένα από τα εικαστικά δρώμενα που συνοδεύουν το Φεστιβάλ Φιστικιού από τα πρώτα χρόνια της γέννησής του, είναι η "Διαδρομή των Καλλιτεχνών". Είναι μία διαδρομή, στην οποία οι καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Αίγινα, παρουσιάζουν έργα τους, στο κοινό του Φεστιβάλ.


Με αυτόν τον τρόπο η τέχνη "βγαίνει" από τους τοίχους των αιθουσών, όπου συνήθως εκτίθεται και "βρίσκει" το κοινό της στους καθημερινούς του χώρους. Τέτοιοι χώροι είναι συνήθως τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και άλλα σημεία που συγκεντρώνουν κόσμο, όπως καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια κτλ και βρίσκονται στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Αίγινας.
 
Ένα από τα "στοιχήματα" που συνήθως προσπαθούν να κερδίσουν οι διοργανωτές της "Διαδρομής των Καλλιτεχνών", είναι ο τρόπος που τοποθετούνται αυτά τα έργα, σε σημεία που δεν είναι αίθουσες τέχνης, αλλά είναι γνώριμα στο κοινό, που τα επισκέπτεται συχνά. Η δημιουργική τοποθέτηση ενός έργου τέχνης, σχεδόν πάντα, αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη που ενισχύει την επικοινωνία του έργου. Για λίγο καιρό αυτά τα έργα θα συνοδεύσουν το κοινό στην καθημερινότητά του, θα "συνομιλήσουν" μαζί του και θα δημιουργήσουν νέα σημεία επαφής της τέχνης με το χώρο.
 
Για τη "Διαδρομή Καλλιτεχνών 2022" μίλησε σήμερα στο Aegina Portal η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 13ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας κ. Μαριλένα Γιαννούλη, η οποία δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της, καθώς λόγω των διαφαινομένων ευνοϊκών συνθηκών, που αφορούν στα μέτρα για τον κορονοϊό, δίνονται περισσότερες δυνατότητες, τόσο στους διοργανωτές του φεστιβάλ, όσο και το πολυπληθές κοινό του, να απολαύσει μία μεγάλη γιορτή!

Η πρόεδρος του 13ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας κ. Μαριλένα Γιαννούλη δήλωσε:

"Είναι μία από τις δράσεις που μετράνε πολλά - πολλά χρόνια. Πάμε λοιπόν πολλά χρόνια πίσω και ξανακάνουμε τη “Διαδρομή των Καλλιτεχνών”. Όλη η καλλιτεχνική κοινότητα της Αίγινας Έλληνες και ξένοι, πλούσια, ευτυχώς για μας, καλείται να δώσει το παρών σε μία καλλιτεχνική διαδρομή, η οποία θα “πλημμυρίσει” με έργα τέχνης τον παραδοσιακό και όχι μόνο ιστό της πόλης της Αίγινας.

Δηλαδή είναι μία διαδρομή η οποία θα ξετυλίγεται στους εσωτερικούς δρόμους της πόλης, δεν περιλαμβάνει, όπως είναι γνωστό και όπως είθισται, την παραλία της Αίγινας γιατί κατά τη διάρκεια της Εμπορικής Έκθεσης εκεί, όλα τα μάτια είναι στραμμένα στους εκθέτες, στα εκθέματα και στα δρώμενα στο λιμάνι.

Θέλουμε να γνωριστούμε μεταξύ μας, να γνωρίσουμε τι υπάρχει οι επισκέπτες να δουν ότι εκτός από το λιμάνι, υπάρχει και το εσωτερικό της Αίγινας και ευχόμαστε, ότι φέτος που μοιάζουν τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα πολύ όμορφο Φιστίκι Φεστ.

Αν κάποιος καλλιτέχνης ενημερώνεται τώρα και δεν ξέρει τις προϋποθέσεις, τον πληροφορούμε ότι μπορεί να έρθει στα γραφεία της ΚΕΔΑ από τις 8:30 έως τις 2:00 κάθε μέρα, να συμπληρώσεις μία αίτηση ή να μας κάνει κάποιο τηλέφωνο στο 22970 22067 και να του στείλουμε εμείς ηλεκτρονικά να συμπληρώσει μία αίτηση και να του εξηγήσουμε τους όρους".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png