Την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας. Συμμετείχε σε σύσκεψη με τον δήμαρχο και συναντήθηκε με φορείς του νησιού.

 
Την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος συνοδευόταν από τους βουλευτές της περιφέρειάς μας κ. Νικόλαο Μανωλάκο, κ. Νόνη Δούνια, κ. Γιάννη Μελά και κ. Χριστόφορο Μπουτσικάκη. Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Αίγινας όπου είχε συνομιλία με τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, ενώ είχε σειρά επαφών με φορείς του νησιού, όπως το Σύλλογο Ξενοδόχων Αίγινας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φιστικοπαραγωγών Αίγινας.


Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου  - Αγίας Τριάδας και το Ναό της Αφαίας. Αναλυτικό ρεπορτάζ θα υπάρξει στη συνέχεια.
 
Ξεκινώντας από τον Δήμο της Αίγινας και από το Γραφείο Δημάρχου, ο κ. Κικίλιας συνομίλησε για θέματα που αφορούν τον τουρισμό του νησιού με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά, ενώ στην σύσκεψη που διήρκεσε περίπου μισή ώρα παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Πτερούδης, οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης, κ. Αντώνης Μούρτζης και κ. Μαίρη Κουκούλη, όπως επίσης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Αίγινας κ. Νίκος Κωστάκος.



Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:
 
"Έρχομαι σε μία πολύ ευχάριστη συγκυρία, αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς. Τα καταλύματα μας εδώ στην Αίγινα είναι καλυμμένα αυτή τη στιγμή στο 90% και η τουριστική περίοδος πάει πολύ - πολύ καλά όπως και σε όλη τη χώρα. Επίσης, θέλω να ανακοινώσω ότι το 88% των προϊόντων που χρησιμοποιούνται είναι ελληνικά προϊόντα, άρα ακόμα πιο πολύ βοηθούν την Ελληνική οικονομία, τη μέση ελληνική οικογένεια την Ελληνική τουριστική επιχείρηση.

Όμως μου επισημάνθηκαν και άλλα θέματα τα οποία έχει το νησί, υποδομών, υποστήριξης, ακτοπλοϊκά, όπως και της επικοινωνίας του νησιού και των της ομορφιάς του και έξω από τη χώρα.

Θέλω να πω ότι υπάρχει ισχυρό ισραηλινό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Αίγινα, τις οποίες θα δούμε στο επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτό έρχεται φυσικά με ισχυρό τουριστικό ρεύμα με tour operators με αεροπορικές εταιρείες και με ένα σύστημα το οποίο μπορεί να προμοτάρει και να διαφημίσει το νησί στο εξωτερικό και θέλουμε ακόμα πιο ποιοτικό τουριστικό προϊόν, τις ομορφιές που έχει το νησί, το θρησκευτικό τουρισμό, την πρωτογενή παραγωγή, το περίφημο φιστίκι του, αλλά και τους ανθρώπους του, τη φιλοξενία του.

Θέλουμε αυτό να το εισπράττουμε και στις χώρες του εξωτερικού και αυτό να μπορέσουμε να το διαφημίσουμε, όπως κάνει ο ΕΟΤ πλέον 12 μήνες το χρόνο.

Προφανώς θα δούμε και τους άλλους επαγγελματίες στο νησί, με πρώτους από όλους όλους τους ξενοδόχους.

Για μία φορά να ευχαριστήσω για την για τη φιλοξενία και του κυρίους αντιδημάρχους και νομίζω ότι θα ξανάρθουμε στη γιορτή του φιστικιού, για να κάνουμε και ένα ταμείο της σεζόν".

Επίσης ο κ. Κικίλιας, αναφέρθηκε στους βουλευτές που τον συνόδευαν, λέγοντας ότι κάνουν εξαιρετική δουλειά στα νησιά του Αργοσαρωνικού, με επιμέλεια και αγάπη: “Τονίζουν και κυνηγάνε τα θέματα τα οποία έχουν ανάγκη τα νησιά μας”, πρόσθεσε.



Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε:
 
"Συζητήσαμε μαζί με τον Υπουργό θέματα υποδομών, θέματα τουρισμού, να συμπληρώσω ότι μαζί μας ήτανε και η αντιδήμαρχος τουρισμού η κυρία Μαίρη Κουκούλη, συζητήσαμε αρκετά θέματα. Εμείς εστιάσαμε τόσο στις υποδομές έτσι ώστε ο Υπουργός να τα μεταφέρει στην κεντρική κυβέρνηση και όσον αφορά την αρμοδιότητά του στο Υπουργείο Τουρισμού θέματα που εντάσσονται σε χρηματοδοτήσεις και θα τρέξουν από το Υπουργείο Τουρισμού εμείς θα ετοιμάσουμε σχετικό φάκελο με ώριμες τελετές και πιστεύω ότι όλα αυτά θα προχωρήσουν, βέβαια με την εποπτεία του Υπουργού και με την βοήθεια του".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png