Τη διαφήμιση του φιστικιού και τις προοπτικές μέσω αγροτουρισμού, συζήτησαν στον Συνεταιρισμό Φιστικοπαραγωγών, με τον Υπουργό Τουρισμού.


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αίγινα, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φιστικοπαραγωγών Αίγινας. Εκεί συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Νίκο Γιαννούλη, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εργαζόμενους στο Συνεταιρισμό. Στην συζήτηση παρευρέθηκαν, επίσης, οι βουλευτές Α’ Πειραιώς και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μελάς και Χριστόφορος Μπουτσικάκης, καθώς και η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη.


Ο κ. Νίκος Γιαννούλης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal είπε:
 
"Είχαμε τη χαρά και την τιμή να μας επισκεφτεί ο Υπουργός Τουρισμού, επισκέφτηκε τον συνεταιρισμό μας, που είναι Αγροτικός Συνεταιρισμός Φιστικοπαραγωγών Αίγινας.

Ανταλλάξαμε απόψεις, εκθέσαμε τα προβλήματα που έχει το προϊόν ΠΟΠ, που εμείς θεσμικά εκπροσωπούμε. Είπαμε τις δυσκολίες σαν αγροτικό προϊόν, που αντιμετωπίζει λόγω της κλιματικής αλλαγής και της κακής περσινής χρονιάς, όπου η έλλειψη παραγωγής πέρσι στοίχισε περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ από την τοπική αγορά.

Είναι κάποιο εισόδημα το οποίο μοιράζεται σε πάρα πολλά νοικοκυριά και αυτό έλειψε φέτος το χειμώνα. Συν όλα τα μεροκάματα, όλοι όσοι απασχολούνται στην αλυσίδα του φιστικιού δεν είχαν κάποιο έσοδο.

Του είπαμε ότι φέτος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι καλύτερη χρονιά. Θέλουμε μία βοήθεια με την έννοια ότι το φιστίκι της Αιγίνης είναι ένα διάσημο προϊόν μεν, αλλά μπορεί να ενταχθεί σε νέες προοπτικές μέσω αγροτουρισμού, που είναι και η ειδικότητά του.

Και ο υπουργός και οι βουλευτές που ήταν παρόντες, ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν για τη διαδικασία, πώς καλλιεργείται, τι προβλήματα αντιμετωπίζουμε, πώς συλλέγεται και γενικά όλοι εκτίμησαν την ποιότητα και τη γεύση του φιστικιού.

Επίσης τονίστηκε ότι αυτό είναι ένα συμπληρωματικό εισόδημα μεν για τους περισσότερους Αιγινήτες, αλλά είναι κρίσιμο συμπληρωματικό εισόδημα, δηλαδή είναι μία χωρική εκμετάλλευση, στην οποία δεν μπορείς να πεις ότι είναι κάποιος κατ’ επάγγελμα αλλά είναι πολύ σημαντικό το πόσο, με προσωπική εργασία πάντα, το οποίο αποφέρει σε ένα νοικοκυριό στις δύσκολες στιγμές που ζούμε.

Τα προβλήματα σαν αγροτικό προϊόν για τα γνωστά, τα εκθέσαμε αυτά, οι τιμές καυσίμων λιπασμάτων και λοιπά. Είπαμε να το εντάξει και να το διαφημίσει, όπου μπορεί, ώστε να έρθει να προβληθεί μέσω του φιστικιού και να έχουν και τα μέλη μας κάποιο όφελος.

Εμείς βέβαια δεν παραλαμβάνουμε όλη την παραγωγή της Αίγινας, αλλά μέσω εμάς διατηρείται, με το θεσμικό μας ρόλο, διατηρείται μία καλή τιμή στην οποία βάσει αυτής της τιμής  καθορίζονται και οι υπόλοιπες τιμές και ότι ο Συνεταιρισμός πρέπει να υπάρχει και θα υπάρχει και μέσω αυτού θα έχει καλή τιμή το προϊόν.

Ανταλλάξαμε διάφορες απόψεις, κάναμε έτσι να γενικό, έτσι όπως κάνουν ερωτήσεις και οι βουλευτές. Γενικά υπήρξε ένα καλό κλίμα το οποίο ελπίζω να συνεχιστεί προς όφελος όλων και του νησιού και των παραγωγών".
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png