Η πανέμορφη "Βενετία" στο λιμάνι της Αίγινας, καλωσορίζει τους ταξιδιώτες και υπενθυμίζει τους ισχυρούς δεσμούς των κατοίκων της με τη θάλασσα.

 
Το παραδοσιακό σκαρί "Βενετία", καλωσορίζει τους επισκέπτες της Αίγινας και αποτελεί μία από τις πρώτες χαρακτηριστικές εικόνες, που αντικρίζει ο ταξιδιώτης στο λιμάνι του νησιού. Εγκαταστάθηκε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα το 2007 και όλα αυτά τα χρόνια γνώρισε καλές και κακές στιγμές.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η διάσωσή της οφείλεται στην τότε διοίκηση, που αξιοποίησε πόρους από το Υπουργείο Γεωργίας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΧΜΠΑ) με το έργο: "Οριστική διάθεση αλιευτικού σκάφους Βενετία Ν. Αίγινας, στον τομέα διαφύλαξης της ιστορικής κληρονομιάς".
 
Το σκαρί αυτό "αναστήθηκε" από τα χέρια ενός σπουδαίου ναυπηγοξυλουργού του Νεκτάριου Χελιώτη. Εκείνος έκανε τότε όλες τις απαραίτητες εργασίες. Στην συνέχεια υπήρξε και άλλο σκάφος, που γλύτωσε το σπάσιμο και απέκτησε μία περίοπτη θέση στο λιμάνι της Σουβάλας
 
Η επισκευή της "Βενετίας" ξεκίνησε λίγους μήνες πριν με εργασίες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Σταδιακά έφτασε στη σημερινή της μορφή, θυμίζοντας την ναυτοσύνη τον κατοίκων του νησιού και τους ισχυρούς δεσμούς τους με την θάλασσα.
 
Θυμίζει όμως και κάτι άλλο, την ανάγκη να διασωθεί η φυσιογνωμία του νησιού σε όλους τους τομείς. Ότι το λιμάνι, τα παραδοσιακά σκάφη, οι άνθρωποι του μόχθου που κινούνται γύρω από αυτά και τα εμβληματικά κτήρια, αποτελούν την πραγματική εικόνα της Αίγινας,
 
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, δήλωσε ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών, το παραδοσιακό σκαρί θα μπορεί να παραμείνει στη θέση του για τα επόμενα δέκα χρόνια και ότι η συντήρηση θα συνεχιστεί. Σε ερώτηση για την τύχη του σκάφους που βρίσκονταν στη Σουβάλα, είπε ότι μετά το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης σε καρνάγιο, καθώς οι φθορές είναι μεγάλες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png