Για την ανυπαρξία ακτοπλοϊκής σύνδεσης διαμαρτύρονται επαγγελματίες και κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας. Έχουμε φτάσει στο "αμήν" λένε.


Ογδόντα και πλέον, επαγγελματίες και κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας, υπέγραψαν και απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας, για την έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης στην περιοχή. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Aegina Portal οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν φτάσει σε οριακή κατάσταση. Διαπιστώνουν καθημερινά ότι η ανυπαρξία ακτοπλοϊκής σύνδεσης δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και προσπαθούν μ' αυτή την διαμαρτυρία να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, έτσι ώστε ακόμη και μέσα στην τουριστική σεζόν να βρεθεί μία λύση.

Η συγκέντρωση των υπογραφών ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου 2022, ενώ η αποστολή της έγινε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 6 Ιουλίου 2022. Η επιστολή διαμαρτυρίας, είχε ως αποδέκτες τον πρόεδρο της Κοινότητας Μεσαγρού, τον Δήμαρχο Αίγινας, την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, τον Περιφερειάρχη Αττικής, τον Υφυπουργό και Υφυπουργό Ναυτιλίας, τον Υπουργό Τουρισμού, τον πρωθυπουργό και κοινοποιήθηκε στους βουλευτές της Α' Πειραιά και Νήσων. Την επιστολή διαμαρτυρίας μπορείτε να την δείτε εδώ.

Από τους αποδέκτες της επιστολής διαμαρτυρίας, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, σε σύντομο χρονικό διάστημα απέστειλε πρωτοκολλημένη απαντητική επιστολή, που έχει ημερομηνία 7 Ιουλίου 2022.

Η απαντητική επιστολή κοινοποιήθηκε και στο Γραφείο Περιφερειάρχη. Η επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα:

Προς: Επαγγελματίες και Κατοίκους Αγίας Μαρίνας Αίγινας

Θέμα: Απάντηση σε επιστολή.

Σχετ.: 1) Η με αρ.πρωτ.04/30-06-2022 επιστολή διαμαρτυρίας σας η οποία διαβιβάστηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος των επαγγελματιών και κατοίκων της περιοχής Αγίας Μαρίνας στο νησί της Αίγινας, σας γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του αναφερόμενου στην επιστολή σας θέματος ήτοι της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πειραιάς - Αγ.Μαρίνα.

Ωστόσο, αντιλαμβανόμενοι το δίκαιο αίτημά σας καθώς η Αγ.Μαρίνα είναι ένας εξαιρετικός τουριστικός προορισμός της Αίγινας, σας εκφράζουμε τη σύμφωνη γνώμη μας, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως προς την καθιέρωση της εν λόγω ακτοπλοϊκής γραμμής. Άλλωστε έμπρακτα ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε δείξει το ενδιαφέρον μας προωθώντας το μεγάλο έργο επέκτασης του λιμανιού της Αγίας Μαρίνας.
Επιπρόσθετα, σας επισημαίνουμε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι αρμόδιο για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τα νησιά της χώρας, και παρακαλείσθε όπως απευθυνθείτε αρμοδίως, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημά σας.

ΚΟΙΝ.: Γρ.Περιφερειάρχη
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π. Ε.
ΝΗΣΩΝ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png