Πέντε Αιγινήτες αγιογράφοι εκθέτουν στο Λαογραφικό Μουσείο.


Μία έκθεση από αυτές που δεν έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε συχνά, ξεκίνησε αυτές τις μέρες στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας. Πρόκειται για την έκθεση αγιογραφίας πέντε αγιογράφων από την Αίγινα. Η Ευγενία Εξάρχου, ο Ηλίας Καπάνταης, ο Θωμάς Μούζιος, η Αγγελική Ταλέβη και η Μαριάνθη Χαλδαίου παρουσιάζουν τα έργα τους που κερδίζουν από την πρώτη κιόλας ματιά τις εντυπώσεις. Το επίπεδο πολύ υψηλό, από πέντε διαφορετικές προσωπικότητες σε ένα σύνολο που αν και μοιάζει ενιαίο εντούτοις παρουσιάζει τα ιδιαίτερα ερεθίσματα του κάθε καλλιτέχνη.


Ο Θωμάς Μούζιος αγιογραφεί για τριάντα χρόνια και η συζήτηση μαζί του σου αποκαλύπτει όλες εκείνες τις πτυχές που κάνουν ιδιαίτερο το έργου του. Η Μαριάνθη Χαλδαίου αγιογραφεί για δέκα χρόνια και διδάσκει αγιογραφία στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης μεταφέροντας πολύτιμες γνώσεις στους νέους του νησιού. Η αρχιτέκτονας Αγγέλα Ταλέβη μοιάζει πραγματικά ευτυχισμένη δίπλα στις δημιουργίες της, η Ευγενία Εξάρχου μας παρουσιάζει την εφαρμογή μιας ιδιαίτερης τεχνοτροπίας που διαφέρει από τη βυζαντινή, ενώ ο Ηλίας Καπάνταης σεμνός και πάντα με στοχαστική διάθεση νοιώθει μέσα από αυτή την έκθεση ότι ανοίγει ένα παράθυρο της ψυχής του στο κοινό. Οι πέντε ταλαντούχοι αγιογράφοι από την Αίγινα εκθέτουν συνολικά 88 έργα, σε μία έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 3 Απριλίου.


Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png