Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη: "Άνω του 50% η ολοκλήρωση της τσιμεντόστρωσης του υποθαλάσσιου αγωγού".

 
Στο περιθώριο της επίσκεψής της σήμερα στην Αίγινα, όπου παρέστη σε δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με την ανακύκλωση, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, απάντησε σε ερώτηση του Aegina Portal, σχετικά με την πρόοδο των εργασιών, στην τοποθέτηση των τσιμεντοστρωμάτων, στον υποθαλάσσιο αγωγό.


Ανάμεσα σε άλλα, η κυρία Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε, ότι απομένουν λιγότερο από 1.500 τσιμεντοστρώματα να τοποθετηθούν, επίσης, ότι οι εργασίες αυτή την περίοδο γίνονται από την πλευρά της Αίγινας σε βάθος 85 μέτρων, προχωρώντας προς τα 95 μέτρα, και ότι ολοκλήρωση της τοποθέτησης των τσιμεντοστρωμάτων, είναι αυτή τη στιγμή άνω του 50%".
 
Αναλυτικά, η δήλωση της κ. Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη:
 
"Αυτή τη στιγμή στο 100% έχει ολοκληρωθεί η λιθορριπή, άρα όλος ο αγωγός είναι σκεπασμένος με πέτρες που τον προστατεύουν. Από τη μεριά της Σαλαμίνας έχει γίνει στα 50 μέτρα βάθος, μέχρι 50 μέτρα βάθος και τσιμεντόστρωση. Από τη μεριά της Αίγινας αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα 85 μέτρα βάθος και προχωράμε για τα 95 μέτρα βάθος μέχρι να ξεκινήσουμε μετά την τσιμεντόστρωση ώστε να συναντήσουμε τα 50 μέτρα βάθος που έχουμε αφήσει στη Σαλαμίνα. Άρα μπορούμε να μιλάμε για μία ολοκλήρωση του έργου, άνω του 50%, καθότι απομένουν λιγότερο από 1.500 τσιμεντοστρώματα να τοποθετηθούν.

Οι εργασίες πάντα προχωρούν και αυτό θέλω να το τονίσω ιδιαίτερα πάντα προχωρούν υπό τις προσταγές του ανέμου, διότι έχουμε πει πολλές φορές, ότι είναι ανοιχτής θαλάσσης, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνεται η τσιμεντόστρωση για τεχνικούς, αλλά και για λόγους ασφάλειας των εργαζομένων πάνω στους γερανούς, όταν φυσάει πάνω από 4 μποφόρ. Δηλαδή σήμερα, αυτή τη στιγμή, δεν πραγματοποιούνται εργασίες λόγω του ανέμου".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png