Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, από το πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης, της Περιφέρειας Αττικής, "The Green City".


Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με την ανακύκλωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, από το πρόγραμμα "The Green City", που υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΣΔΝΑ σε όλους τους δήμους της Αττικής και στα νησιά και γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας.


Για το σκοπό αυτό την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη. Η Αντιπεριφερειάρχης πήγε στην περιοχή του λιμανιού που βρίσκεται απέναντι από την "Παναγίτσα", όπου ήταν σε εξέλιξη η δράση. Εκεί συζήτησε με τα στελέχη της "The Green City" και ενημερώθηκε από την κ. Άννα Κλειδά, διευθύντρια έργου.
 
Το σημείο της δράσης επισκέφθηκε, επίσης, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και ο Γραμματέας της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κ. Νίκος Δρίτσας. Ακόμη ο ιατρός κ. Αντώνης Πολυδώρου που συνομίλησε με τον κ. Γιάννη Ζορμπά και την κ.  Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη για διάφορα θέματα.
 
Η μεγαλύτερη επιβράβευση για το ίδιο το πρόγραμμα είναι η συμμετοχή των κατοίκων του νησιού, που γέμισαν σε μία ώρα και τα 8 ρεύματα που διαθέτει το φορτηγό. Άλλωστε από την πρώτη επίσκεψη του Κινητού Πράσινου Σημείου στην Αίγινα και σε όλες όσες ακολούθησαν, το αυτοκίνητο έφευγε πάντα γεμάτο.
 
Τα προβλήματα που φαίνεται ότι έχουν προκύψει είναι δύο, το πρώτο αφορά την εξαργύρωση των πόντων, αφού καμία επιχείρηση που λειτουργεί στην Αίγινα δεν συνεργάζεται με το πρόγραμμα. Η κ. Κλειδά από την "The Green City" ευελπιστεί ότι αυτό θα λυθεί σε συνεργασία με την Επαγγελματική Ένωση Αίγινας.
 
Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι οι δύο φορές τον μήνα, που επισκέπτεται το Κινητό Πράσινο Σημείο την Αίγινα, δεν επαρκούν. O κ. Γιάννης Ζορμπάς πρότεινε να ενισχυθούν οι επισκέψεις με δύο οχήματα.

Η  Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη δήλωσε στο Aegina Portal:

"Σήμερα βρισκόμαστε στην Αίγινα, έτσι ώστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον ΕΔΣΝΑ και τον Δήμο της Αίγινας να μπορέσουμε να προωθήσουμε την ανακύκλωση, η οποία, ήδη, μας δείχνει πολύ καλά δείγματα, από τις πρώτες κιόλας δράστης της “The Green City” που έχουν οργανώσει εδώ, να μπορέσουμε να την πάμε ένα επίπεδο παραπάνω, να ενημερώσουμε περισσότερο τους πολίτες για την κυκλική οικονομία και την αξία, καθώς επίσης και τα ανταποδοτικά οφέλη που μπορεί να έχουν οι πολίτες, οι κάτοικοι της Αίγινας, για να πάμε στην επόμενη μέρα της κυκλικές οικονομίας. Να ανακυκλώσουμε ακόμη περισσότερο γιατί θέλουμε και μπορούμε. Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται δίπλα στους δήμους με πολλές πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη μας προς αυτή την κατεύθυνση".

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε:

"Η σημερινή δράση είναι που γίνεται κατ’ επανάληψη, γίνεται περίπου κάθε ένα δεκαήμερο. Έρχεται ένα όχημα το οποίο συμμετέχει, μάλλον είναι από πλευράς της Περιφέρειας και έχει ως στόχο την ανακύκλωση των υλικών. Συλλέγει όλα αυτά τα ανακυκλώσιμα υλικά και γίνεται όλη η επεξεργασία μετά, έτσι ώστε να γίνει επανάχρηση ή να γίνει κυκλική ανακύκλωση, που λέμε.

Είναι μία σπουδαία δράση. Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΣΔΝΑ, πολύ ενεργά και όπως έχουμε πει και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι ακολουθούν η ανακύκλωση, περιμένουμε τα μικρά καφέ οχήματα, έτσι ώστε να μπορέσουμε καλύτερα να λειτουργήσουμε αυτό που λέμε “καφέ κάδος” και βιοαπόβλητο και βέβαια είμαστε τη συνεργασία όπως γνωρίζετε για τη δημιουργία της ΜΕΒΑ, της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων.

Περιμένουμε τώρα και τον πρόεδρο της Επαγγελματικής Ένωσης, έτσι ώστε να γίνει η προσέγγιση με τα τοπικά καταστήματα και τους επιχειρηματίες, έτσι ώστε και εκείνοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να μπορέσουν οι πολίτες που συμμετέχουν σε αυτήν την ανταποδοτική ανακύκλωση, αυτούς τους πόντους εξαργυρώνουν στην τοπική αγορά.

Αυτό θα έχει και ένα διττό χαρακτήρα, δηλαδή θα έχει και ένα όφελος για τους επαγγελματίες και τα τοπικά καταστήματα και στην προσέλκυση πελατών, αλλά και βέβαια στη συμμετοχή τους και ενεργά πλέον, σ' αυτό το πρόγραμμα".

Η κ. Άννα Κλειδά, διευθύντρια έργου του προγράμματος "The Green City" δήλωσε:

"Είναι μία πολύ χαρούμενη μέρα και ιδιαίτερη μέρα για εμάς σήμερα, γιατί έχουμε την τιμή να μας έχει προσκαλέσει με πρωτοβουλία της, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπόγρη Θεοδωρακόπουλου και ο Δήμαρχος της Αίγινας.

Σαν κινητό πράσινο σημείο στο νησί κάνουμε δράσεις, έχουμε ξεκινήσει σαν πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης της Περιφέρειας πέρσι τον Ιούλιο. Έχουν εντατικοποιηθεί οι δράσεις μας, μας έχει γνωρίσει ο κόσμος, μας έχει αγαπήσει, έχει αγκαλιάσει το κομμάτι της ανακύκλωσης.

Πιο συγκεκριμένα για τον Δήμο της Αίγινας οφείλω να ενημερώσω, ότι σε λιγότερο από μία ώρα γέμισε το όχημά μας με όλα του τα ρεύματα. Εδώ στο όχημα φιλοξενούμε 8 διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης.

Ο κόσμος είναι ένθερμος, μας περίμενε. Θα χαρώ να ξεκινήσουμε τη συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο για να κλείσει και το κομμάτι της εξαργύρωσης των πόντων των πολιτών.

Να σας ενημερώσω ότι αυτό το πρόγραμμα φυσικά είναι ιδέα και πρωτοβουλία της Περιφέρειας και του περιφερειάρχη μας του κυρίου Πατούλη. Λειτουργούμε σε 66 Δήμους σε όλη την Περιφέρεια Αττικής με μεγάλη επιτυχία και μπορείτε να μας βρείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή μέσω της εφαρμογής μας the Green City και να πω άλλη μία φορά ένα ακόμα ευχαριστώ και στην κυρία Θεοδωρακοπούλου και στο Δήμαρχο μας που είχαμε τη χαρά και την τιμή να είμαστε εδώ σήμερα σε αυτό το σημείο, σε έναν υπέροχο χώρο που έχουν επιλέξει οι ίδιοι, για να ενημερώσουμε τον κόσμο και να ευαισθητοποιούμε  τους πολίτες στο κόμμα της ανακύκλωσης".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png