Τιμητική απονομή πλακετών, στη δωρήτρια κ. Φωτούλα Πιτσιλού, από τον Δήμο Αίγινας και το Κέντρο Υγείας.


Τη δωρήτρια κ. Φωτούλα Πιτσιλού τίμησε σήμερα το Δήμος Αίγινας και το Κέντρο Υγείας Αίγινας, απονέμοντας της τιμητικές πλακέτες, για την σημαντική προσφορά της. Υπενθυμίζεται ότι με τη δωρεά τής κ. Πιτσιλού εξοπλίστηκαν το ΩΡΛ, το ακτινολογικό, το καρδιολογικό και το οφθαλμολογικό ιατρείο του Κέντρου Υγείας.


Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε μετά τη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο της Αγίας Μακρίνας, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας. Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Κώστας Μωρόγιαννης, εργαζόμενος στο Κέντρο Υγείας και χαιρέτησαν ο πατέρας Στυλιανός Κουτσούκος, ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής και εργαζόμενος του Κέντρου Υγείας κ. Στέλιος Θεριανός και κ. Σβετλάνα Λεονίδη Υπεύθυνη για τον Συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας.


Τιμητική πλακέτα στην κ. Φωτούλα Πιτσιλού εκ μέρους του Δήμου Αίγινας, απένειμε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και εκ μέρους του Κέντρου Υγείας Αίγινας η  κ. Σβετλάνα Λεονίδη.

Ο πατέρας Στυλιανός Κουτσούκος, μεταξύ άλλων είπε: "Με πολύ χαρά ήρθαμε σήμερα εδώ και λειτουργήσαμε το εκκλησάκι της Αγίας Μακρίνας, για να πανηγυρίζουμε την Αγία, αλλά και για να θυμηθούμε τη μεγάλη αυτή πρώτη δωρήτρια του Κέντρου Υγείας, τη  μοναχή Μακρινά, η οποία δώρισε το κτήμα αυτό για να χτιστεί το Κέντρο Υγείας.


Ευρισκόμενοι σήμερα εδώ, μεταφέρουμε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο ποίος θα ήθελε πολύ να είναι εδώ, αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορεί και χαιρετίζουμε  με αυτή την όμορφη εκδήλωση, ώστε να τιμήσουμε το πρόσωπό της κυρίας Φωτούλας, όλων αυτών των αγωνιστών ιατρών που παλεύουν αυτά τα δύο χρόνια με την πανδημία, αλλά κι όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζονται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να είναι άξιοι αυτό το έργου".


Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, χαιρετίζοντας την εκδήλωση είπε:
"Σήμερα είμαστε εδώ να τιμήσουμε την κυρία Φωτούλα Πιτσιλού, όπου με ομόφωνη απόφαση της η Οικονομική Επιτροπή, εκφράζει την τιμή και όλοι εμείς εκφράζουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας γι’ αυτή την πολύ σπουδαία και πολύτιμη προσφορά της σε ιατρικό εξοπλισμό.

Αυτή τη στάση προσφοράς της κυρίας Πιτσιλού, λαμβάνουμε ένα δίδαγμα, ένα δίδαγμα προσφοράς, τόσο στην κοινωνία, τόσο στους πολίτες, αλλά και στους ανθρώπους που μπορεί να το έχουν ανάγκη. Εμείς αυτό το δίδαγμα παίρνουμε κυρία Φωτούλα και με τη στάση τη δική σας προσπαθούμε και εμείς να σας ακολουθήσουμε, αλλά και να εμπνεύσουμε και τους συμπολίτες μας".

 
Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Στέλιος Θεριανός είπε: “Γνωρίζετε, σχεδόν όλοι, ότι ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε αποτελεί προϊόν δωρεάν της της μοναχής Mακρινάς Τζίκα, μία προσφορά, που αποτέλεσε θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία του Κέντρου Υγείας. Ακριβώς το ίδιο πνεύμα και με υγεία και αγάπη προς τον τόπο και τους πολίτες μας, η κυρία Πιτσιλού εξασφάλισε με τη δωρεά της, ένα σύγχρονο και άρτιο εξοπλισμό για το καρδιολογικό, το οφθαλμιατρικό και το ΩΡΛ ιατρείο του Κέντρου Υγείας, προκειμένου να αναβαθμιστεί η παροχή πρωτοβάθμιας υγείας προς τους πολίτες μας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο εξοπλισμός αυτός να μην αναξιοποίητος. Αυτό είναι το μέλημά μας”.


Η κ. Σβετλάνα Λεονίδη, υπεύθυνη για τον Συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας είπε:
"Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στη μεγάλη δωρήτρια του Κέντρου Υγείας, στην κυρία Φωτούλα Πιτσιλού και σε όλους που συμβάλλανε, στον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας ή με την προσωπική δουλειά ή στο εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας.
Ευχαριστώ πάρα πολύ και τον Δήμαρχο και το Δήμο και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας και το προσωπικό του δήμου, οι οποίοι συμβάλλανε στην οργάνωση αυτής της εκδήλωσης και μας υποστήριξαν σ’ αυτό".

Η κυρία Φωτούλα Πιτσιλού παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα από την κυρία Λεονίδη, είπε ότι την εκτίμησε ιδιαίτερα για την ταπεινοφροσύνη και για την προσφορά της προς του ασθενείς και εξιστόρησε πως έγιναν οι δωρεές: “Με είχε πάρει μία μέρα τηλέφωνο και ήταν στεναχωρημένη, γιατί είχε φέρει έναν οφθαλμίατρο να υπηρετήσει εδώ στην Αίγινα και μου λέει, ξέρεις ήρθε ο οφθαλμίατρος και δεν έχουμε μηχανήματα, γιατί τα μηχανήματα είναι παλιά και χαλασμένα και στεναχωριέμαι, είναι τρεις εβδομάδες και δεν μπορεί να δουλέψει. Όταν το άκουσα εγώ, χωρίς να σκεφτώ καθόλου, ούτε τα οικονομικά, ούτε τίποτα, είπα: εγώ θα σας πάρω τα μηχανήματα. Και έτσι ξεκίνησε η προσφορά και δεν σκέφτηκα πόσο θα στοιχίσει, αλλά πόσο θα εξυπηρετήσει αυτό το πράγμα τους συνανθρώπους μας.

Και μετά ζήλεψε και ο καρδιολόγος και μου λέει και μας είπε και εμένα πρέπει να μου πάρεις ένα τεστ κοπώσεως γιατί χρειάζεται, πάνε οι ασθενείς και πληρώνουν 50 ευρώ για να κάνουν ένα τέτοιο. Και του λέω ναι θα στο πάρω. Η κυρία Λεονίδη  μου έλεγε σταμάτα - σταμάτα. Λέω εγώ, όχι, εφόσον χρειάζονται αυτά που έχω για τα γεράματά μου τα λεφτά, δεν θα τα αποθηκεύσω το στρώμα, αλλά θα τα αξιοποιήσω και έτσι πήρα και το τεστ κοπώσεως, του είχα πάρει και τον απινιδωτή.

Μετά μου λέει ο ΩΡΛ ξέρεις και μας ήταν χαλασμένα τα μηχάνημα και δεν έχουμε να εξετάσουμε Άντε θα σου πάρω κι αυτά! Η κυρία Λεονίδη μου έλεγε “σταμάτα επιτέλους θα σου ζητάνε κι άλλα”, αλλά δεν πειράζει. Ο Θεός λέει να μοιραζόμαστε αυτά που έχουμε, όχι να τα κρατάμε και να τα αποθηκεύουμε”.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας κ. Στέλιος Θεριανός, ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Νικόλαος Γαρυφάλλου και κάτοικοι του νησιού που παρακολούθησαν την τελετή της απονομής πλακετών.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png