Γιάννης Ζορμπάς: "H λειτουργία του υποθαλάσσιου αγωγού εξελίσσεται ομαλά και κανονικά, χωρίς να έχουμε κανένα πρόβλημα".


Με την ευκαιρία της συνεδρίασης της Επιτροπής Κληροδοτημάτων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι μέσω τηλεδιάσκεψης, το Aegina Portal ρώτησε τον πρόεδρο της επιτροπής, δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, σχετικά με το νέο κρούσμα δολιοφθοράς, στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας. Το πρωί, είχε προηγηθεί η ενημέρωση με Δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν και η μοναδική πηγή ενημέρωσης.
 
Με βάση αυτά που δήλωσε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς:

  • "H λειτουργία του υποθαλάσσιου αγωγού εξελίσσεται ομαλά και κανονικά, χωρίς να έχουμε κανένα πρόβλημα"
  • "Όλοι ανησυχούμε, καταδικάζουμε το γεγονός αυτό, είναι η δεύτερη φορά που γίνεται και μάλιστα αυτή τη φορά γίνεται πάνω στη προστασία του υποθαλάσσιου αγωγού.
  • "Όλοι το καταδικάζουμε αυτό, αλλά αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία προανακριτική διαδικασία. Και εμείς θα βγάλουμε Δελτίο Τύπου και ανακοίνωση προς όλους όταν είμαστε σίγουροι ότι όλα βαίνουν καλώς. Θεωρώ ότι μία εσπευσμένη ανακοίνωση περισσότερο από ανησυχία θα προκαλέσει".  
  • "Δεν έχουμε διαπιστώσει κανένα πρόβλημα και στη λειτουργία, αλλά και στην ποιότητα του νερού".
  • "Έχουμε προβεί και σε δειγματοληπτικούς ελέγχους και περιμένουμε λίγο να μιλήσουμε και με τον κατασκευαστή που λειτουργεί το έργο, αλλά και επίσης με το πώς θα αποκατασταθεί πάλι, τυχόν όποια ζημιά έχει γίνει".

Ακολουθεί ο διάλογος κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, στον οποίο καμία από τις ερωτήσεις δεν ολοκληρώθηκε.
 
Α.P.: Πληροφορηθήκαμε σήμερα από την Περιφέρεια Αττικής, με Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής και αφορά ένα ακόμα γεγονός δολιοφθοράς στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας. Ο δήμος της Αίγινας δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε κάποια ανακοίνωση, ήθελα να ρωτήσω (η ερώτηση διακόπηκε πριν ολοκληρωθεί).
 
Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς απάντησε ότι: Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία προανακριτική διαδικασία Λιμεναρχείο Πειραιά, η λειτουργία του υποθαλάσσιου αγωγού εξελίσσεται ομαλά και κανονικά χωρίς να έχουμε κανένα πρόβλημα. Η ομαλή λειτουργία του υποθαλάσσιου αγωγού συνεχίζει κανονικά, δεν έχουμε διαπιστώσει κανένα πρόβλημα και στη λειτουργία αλλά και στην ποιότητα του νερού. Έχουμε προβεί και σε δειγματοληπτικούς ελέγχους και περιμένουμε λίγο να μιλήσουμε και με τον κατασκευαστή που λειτουργεί το έργο, αλλά και επίσης με το πώς θα αποκατασταθεί πάλι, τυχόν όποια ζημιά έχει γίνει.
 
Α.P.: Δήμαρχε, με δεδομένο ότι το γεγονός είναι πάρα πολύ σοβαρό, υπάρχει μία μία προσπάθεια για δολιοφθορά η οποία, στην οποία γίνεται χρήση δυναμίτη, αν κάτι αντίστοιχο γινόταν δηλαδή στην ξηρά θα μιλούσαμε για ένα πάρα - πάρα πολύ σοβαρό γεγονός, θα ήθελα να ρωτήσω πότε ενημερωθήκατε (η ερώτηση διακόπηκε πριν ολοκληρωθεί)
 
Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς απάντησε ότι: Μα επειδή είναι στη θάλασσα εξακολουθεί να είναι σοβαρό.
 
Α.P.: Θα ήθελα να ρωτήσω πότε ενημερωθήκατε (η ερώτηση διακόπηκε πριν ολοκληρωθεί)
 
Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς συνέχισε λέγοντας: Συγγνώμη κ. Στριγάρη, ένας αγωγός, υποθαλάσσιος αγωγός, διασύνδεσης με νερό από την ΕΥΔΑΠ, από τη δεξαμενή στο Πέρανι της Σαλαμίνας και υδροδοτείται όλο το νησί, είναι πάρα πολύ σοβαρό.
 
Α.P.: Σαφώς και αυτό θέλω να πω...
 
Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς συνέχισε λέγοντας: Σε όλους μας προκαλεί ανησυχία. Ο αγωγός έχει ξεκινήσει και λειτουργεί από την στιγμή που κάναμε την διοικητική παραλαβή και αν θυμάμαι καλά ήταν στις 19 Ιανουαρίου, σίγουρα είναι πάρα πολύ σοβαρό και όλους μας δημιουργεί ανησυχίες και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
 
Α.P.: Όμως ο Δήμος της Αίγινας δεν έχει βγάλει ακόμη μία ανακοίνωση.  Κύριε δήμαρχε, ο δήμος της Αίγινας - είναι γνωστό αυτό από τις 21 του μηνός, 22 του μηνός σήμερα - ενημερωνόμαστε από την Περιφέρεια Αττικής, για ποιο λόγο ο Δήμος της Αίγινας δεν έχει βγάλει ακόμη, μία ανακοίνωση στην οποία να καταδικάζει το γεγονός; Πρόκειται για ένα κεντρικό έργο, η κοινωνία της Αίγινας ανησυχεί. Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται. 
 
Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς απάντησε: Κι εμείς ανησυχούμε, όλοι ανησυχούμε, καταδικάζουμε το γεγονός αυτό, είναι η δεύτερη φορά που γίνεται και μάλιστα αυτή τη φορά γίνεται πάνω στη προστασία του υποθαλάσσιου αγωγού. Όλοι το καταδικάζουμε αυτό, αλλά αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία προανακριτική διαδικασία. Και εμείς θα βγάλουμε Δελτίο Τύπου και ανακοίνωση προς όλους όταν είμαστε σίγουροι ότι όλα βαίνουν καλώς. Θεωρώ ότι μία εσπευσμένη ανακοίνωση περισσότερο από ανησυχία θα προκαλέσει.
 
Α.P.: Δεν θεωρείτε ότι οι κάτοικοι της Αίγινας, για ένα έργο που το περιμένουν τόσα χρόνια, γίνεται μία δολιοφθορά η οποία δεν έχει προηγούμενο (η ερώτηση διακόπηκε πριν ολοκληρωθεί)
 
Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς: Κύριε Στριγάρη αν θέλετε να τα πούμε μετά το τέλος της συνεδρίασης. Νομίζω έχω τοποθετηθεί, δεν θέλουμε να προκαλέσουμε καμία επιπλέον ανησυχία στον κόσμο. Σας είπα ότι όλα λειτουργούν κανονικά. Αυτή τη στιγμή ακολουθούμε και τις διαδικασίες των ανακριτικών αρχών και όταν θα έχουμε όλα τα στοιχεία εις γνώση μας, τότε θα βγάλουμε και την ανακοίνωση πολύ σύντομα.

[upd] Ο Δήμος Αίγινας εξέδωσε Δελτίο Τύπου στις 7 το απόγευμα, με τίτλο Δήμος Αίγινας. Ενημέρωση για την έκρηξη στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png