Συνεχίζονται και φέτος οι Αυγουστιάτικες Τετάρτες στο Εϋνάρδειο. Ο κ. Γιώργος Καλόφωνος παρουσίασε το πρόγραμμα του δεύτερου κύκλου.

 
Η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας, διοργανώνει το δεύτερο κύκλο εκδηλώσεων, με τον γενικό τίτλο: "Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο με ένα βιβλίο". Έξι Αυγουστιάτικες βραδιές για το βιβλίο και την Αίγινα, από τις 27 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στον κήπο του ιστορικού κτηρίου, που βρίσκεται δίπλα στην Μητρόπολη της Αίγινας. 


Υπενθυμίζεται, ότι τον Αύγουστο του 2021, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος των εκδηλώσεων, που γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία και την αποδοχή του κοινού που τον παρακολούθησε.

Σήμερα το πρωί ο κ. Γιώργος Καλόφωνος, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας, παρουσίασε το πρόγραμμα: "Η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας, έχει τη χαρά να διοργανώσει και φέτος, μετά την περσινή επιτυχία, τον κύκλο εκδηλώσεων “Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο με ένα βιβλίο”.
 
Ο κήπος, αυτού του σημαντικού μνημείου, το οποίο δυστυχώς ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η αναστήλωση του, αλλά έχουμε βάσιμες ελπίδες, διότι αυτό έχει δρομολογηθεί ότι θα ξεκινήσει το επόμενο έτος, θα ανοίξει αυτή τη φορά από την Τετάρτη 27 Ιουλίου και θα φιλοξενήσει κάθε Τετάρτη μέχρι και τις 31 Αυγούστου έξι καλοκαιρινές βραδιές για το βιβλίο και την Αίγινα.

Το πρόγραμμά μας, είναι νομίζω ενδιαφέρον, κινήθηκε σε τρεις άξονες. Υπάρχουν δύο παρουσιάσεις βιβλίων που αφορούν την Σμύρνη και τη Μικρασιατική εκστρατεία και εντάσσονται βέβαια, στη φετινή Επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Υπάρχουν τρία βιβλία που αφορούν την Αίγινα και τον πολιτισμό της και υπάρχει και μία εκδήλωση με την οποία θα κλείσουμε, όπου μία από τις σημαντικότερες εν ζωή Ελληνίδες συγγραφείς, θα έρθει στην Αίγινα και θα παρουσιάσει το καινούργιο της βιβλίο που κυκλοφορεί".

To πρόγραμμα:

Τετάρτη 27 Ιουλίου: Ηλίας Μαγκλίνης, Το μόνο της ζωής τους ταξίδι. Μικρά Ασία: οδοιπορικό σε πόλεμο και σε ειρήνη. Αθήνα, Μεταίχμιο, 2022.
Παρουσιάζει και διαβάζει ο συγγραφέας.

Τετάρτη 3 Αυγούστου: Μαρία Ηλιού, Μια φιλία στη Σμύρνη, μυθιστόρημα. Αθήνα, Μίνωας, 2022.
Παρουσιάζουν: ο Νίκος Καραπιδάκης, καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου και διευθυντής της «Νέας Εστίας», και ο Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας και διευθυντής του ιστότοπου «bookpress.gr». Διαβάζει η Ρένη Πιττακή.

Τετάρτη 10 Αυγούστου: Φωτεινή Μαργαρίτη, Οδοιπορώντας στο «βασίλειο του ασβεστόλιθου και  της αργίλου».
Ο Δημήτρης Πικιώνης και η Αίγινα. Διάλεξη βασισμένη στο βιβλίο της ομιλήτριας για το αρχιτεκτονικό όραμα του Πικιώνη που κυκλοφόρησε στο Παρίσι (L’Harmatan, 2020). Αποσπάσματα από κείμενα του Δημήτρη Πικιώνη διαβάζει η Αννίτα Δεκαβάλα.

Τετάρτη 17 Αυγούστου: Γιώργος Κυριακόπουλος, Η Αρχαιολογία του χτες. Ερημωμένα σπίτια και υποστατικά του Αιγαίου. Αθήνα, Ποταμός, 2021.
Παρουσιάζει ο συγγραφέας.

Τετάρτη 24 Αυγούστου: Ηλίας Μεσσίνας, Η Συναγωγή. Αθήνα, Ινφογνώμων, 2022.
Παρουσιάζει ο Ιωάννης Δέδες, αρχιτέκτονας. Διαβάζει η Άννα Γεραλή.

Τετάρτη 31 Αυγούστου: Ζυράννα Ζατέλη, Ορατή σαν αόρατη, μυθιστόρημα. Αθήνα, Καστανιώτης, 2022.
Παρουσιάζει ο Νίκος Μπακουνάκης, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και δημοσιογράφος. Διαβάζει η συγγραφέας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png