Συνέλευση του Αλιευτικού Σωματείου "Ο Σωτήρας". Τι δήλωσαν ο Θοδωρής Δρίτσας και ο Χρήστος Δρίβας για τα προβλήματα των επαγγελματιών.


Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Επαγγελματικού Αλιευτικού Σωματείου Παράκτιας Αλιείας Αίγινας "Ο Σωτήρας", πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί καφέ "Γαρυφάλλου". Τα θέματα της συνέλευσης, ανέπτυξε στα μέλη του Σωματείου ο πρόεδρος κ. Χρήστος Δρίβας. Ο κ. Δρίβας αναφέρθηκε σε διάφορους αρνητικούς παράγοντες για την εργασία των επαγγελματιών αλιέων της Αίγινας. 


Δηλώσεις στο Aegina Portal έκαναν ο κ. Χρήστος Δρίβας και ο βουλευτής της Α' Πειραιά και Νήσων κ. Θοδωρής Δρίτσας.

Ο κ. Χρήστος Δρίβας δήλωσε στο Aegina Portal: "Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Δρίτσα για την παρουσία του, που μας τίμησε στη σημερινή γενική συνέλευση του συλλόγου μας, είχαμε στείλει και σε όλους τους βουλευτές Α’ Πειραιά και Νήσων, είναι ο μόνος που μας τίμησε για δεύτερη φορά με την παρουσία του σε δύο-τρεις γενικές συνελεύσεις και όποτε έχουμε ζητηθεί. Έχουμε ηχητικό βίντεο με τον κύριο Αραχωβίτη, τον οποίο τον ευχαριστούμε θερμά.


Τα προβλήματά μας είναι γνωστά σε όλους τους βουλευτές και στα δύο κόμματα. Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και όχι μόνο στην Αίγινα, αλλά πανελλαδικά είναι οι καταστροφές από τα θηλαστικά και περιμένουμε τις κυβερνήσεις, τις προτάσεις τις έχουμε, και περιμένουμε τις κυβερνήσεις να μας καλέσουν να βρούμε μία λύση άμεσα.

Δεν έχουμε παράπονο ούτε από τον κύριο λιμενάρχη εδώ στην Αίγινα ούτε από την τοπική αυτοδιοίκηση, κάνει ότι μπορεί, το μόνο παράπονο που έχουμε ήταν ότι πήρανε πλωτό λιμενικό σκάφος που έκανε αστυνόμευση και το ασθενοφόρο που περνάνε στην Αίγινα καλως στο φέρανε, επικροτούμε την κίνηση αυτή, αλλά αδυνατεί να αστυνομεύσει  την περιοχή της Αίγινα και όχι μόνο.

Αυτά είναι τα κυριότερα προβλήματα του νησιού και για την υποστελέχωση του λιμεναρχείου.
Μέσα από συζητήσεις που έχουμε κάνει με τον κύριο λιμενάρχη, έχει κάνει αιτήματα σε υπουργεία να του στείλουν ανθρώπινο δυναμικό, αλλά αντί να το στείλουνε πέντε άτομα του στέλνουν ένα. Αυτά είχαμε να πούμε.

Ευχαριστούμε πάλι τον κύριο Δρίτσα για την παρουσία του".

Ο κ. Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε στο Aegina Portal: "Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αλιέων Αίγινας, γιατί εκείνοι μας ενεργοποιούν και έχουμε υποχρέωση, δέχτηκα την πρόσκληση όπως και όλοι οι βουλευτές Πειραιά, είμαι εδώ για αυτό το λόγο για να τα συζητήσουμε για μία ακόμα φορά από κοντά.

Ξέρετε δεν υπάρχει κοινωνία, δεν υπάρχει τόπος όπως η Αίγινα, που έχει τουρισμό, έχει την φιστικοπαραγωγή, έχει διάφορες άλλες δραστηριότητες παραγωγικές, αλλά δεν υπάρχει τόπος θαλασσινός, νησί, που να μην πρέπει να έχει σε πολύ υψηλό επίπεδο την αλιεία και όχι μόνο την ιχθυοκαλλιέργεια. Την αλιεία των ανθρώπων που πραγματικά ξέρουν τη θάλασσα, σέβονται τη δουλειά και μπορούν να ανταποκριθούν.

Γι’ αυτό, πέρα από το ζήτημα της ρύθμισης της ποσειδωνίας, που η προηγούμενη κυβέρνηση μας το προχώρησε και, ήδη, μένουν  πολύ λίγα. Το κόστος των καυσίμων είναι πολύ μεγάλο ζήτημα και για τον κλάδο αυτόν και τα άλλα που είπε ήδη ο πρόεδρος για τα θηλαστικά, για τον μη έλεγχο της παράνομης αλιείας και φυσικά για την δυνατότητα του σκάφους του Λιμενικού να μπορείς να εποπτεύει την περιοχή, όχι μόνο για τα ζητήματα τα αλιευτικά για όλα τα ζητήματα. Έχω κάνει και στο θέμα αυτό παρέμβαση, έχω πάρει διαβεβαιώσεις ότι σύντομα θα υπάρχει μία ρύθμιση και πέραν του πολύ σημαντικού ρόλου, που έχει να παίξει το σκάφος στην διαμετακομιδή ασθενών, πρέπει και οι άλλοι τομείς ελέγχουν να μπορούν να καλυφθούν. Και φυσικά η στελέχωση του λιμεναρχείου είναι και αυτό σοβαρό ζήτημα και πολλά άλλα.

Εκείνο που έχει σημασία είναι η πολιτεία, οι κυβερνήσεις, η αυτοδιοίκηση, οι βουλευτές, μαζί με τους παραγωγικούς φορείς, να μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις, που δεν είναι σε όφελος μόνο ενός κλάδου, είναι σε όφελος όλης της κοινωνίας τελικά και όλης της περιοχής και του νησί της Αίγινας εν προκειμένου. Ευχαριστώ για μία ακόμα φορά".

Σε ερώτηση του Aegina Portal για τις υδατοκαλλιέργειες στο Σαρωνικό, ο κ. Δρίτσας απάντησε:

"Για τις υδατοκαλλιέργειες πράγματι υπάρχει ένα δίλημμα, είναι σημαντική παραγωγική δραστηριότητα, έχει μεγάλες δυνατότητες επέκτασης προς τον τομέα των εξαγωγών, αλλά έχει μπει σε λάθος βάση. Ο Σαρωνικός δεν αντέχει ιχθυοκαλλιέργειες. Το ένα είναι αυτό. Είναι η δομή του, η γεωγραφία του, η παραγωγική τους δραστηριότητα δεν επιτρέπεται στο Σαρωνικό, η μεγαλύτερη επιβάρυνση είναι στο Πόρο και πάντα εμείς είμαστε αντίθετοι, ενώ γενικώς δεν είμαστε αντίθετοι στις υδατοκαλλιέργειες. Χρειάζεται χωροταξικό σοβαρό και χρειάζεται και η αξιοποίηση του ανοιχτού πελάγους και νησίδων στο ανοιχτό πέλαγος για την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιέργεια, με λίγο μεγαλύτερο κόστος, ίσως, αλλά όλες οι σοβαρές χώρες έχουν κάνει τέτοιες επιλογές, γιατί δεν γίνεται μία παραγωγική δραστηριότητα να συγκρούεται με μία άλλη. Αντίθετα πρέπει να ισορροπεί με την άλλη".

Τις εργασίες της συνέλευσης παρακολούθησαν ο βουλευτής κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Ντελής, ο συντονιστής της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας κ. Παναγιώτης Πατσακιός και βέβαια μέλη του Σωματείου. Μήνυμα έστειλε ο κ. Σταύρος Αραχωβίτης, πρώην Υπουργός, μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png