Παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου. Το πρόβλημα παραμένει και βάζει σε κίνδυνο τους πεζούς.

 
Ένας κύριος που επικοινώνησε σήμερα το μεσημέρι με το Aegina Portal, κατήγγειλε το παρκάρισμα των αυτοκινήτων πάνω στο πεζοδρόμιο του Ορφανοτροφείου. Περιέγραψε την εμπειρία του προσπαθώντας να περάσει με τον εγγονό του, καταλήγοντας ότι αυτό είναι αδύνατον και πολύ επικίνδυνο, εξαιτίας των αυτοκινήτων που παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Πρόκειται για ένα γνωστό πρόβλημα, που δυστυχώς εδώ τόσα χρόνια δεν έχει λυθεί. Δημιουργεί κινδύνους και προβλήματα στην καθημερινότητα χειμώνα - καλοκαίρι, είτε αυτοί που διασχίζουν το δρόμο είναι μαθητές, είτε παραθεριστές, είτε κάτοικοι της Αίγινας.

 
Ειδικά τα καλοκαιρινά βράδια του Σαββάτου ο συγκεκριμένος δρόμος γεμίζει με αυτοκίνητα σε τέτοιο βαθμό και από τις δύο πλευρές, που οι πεζοί κινδυνεύουν σοβαρά και φυσικά ούτε λόγος για μαμάδες με καροτσάκια, αναπηρικά αμαξίδια κτλ.

Ωστόσο, προβλήματα δημιουργούνται και στην ομαλή διέλευση των υπολοίπων οχημάτων και στην ασφάλειά τους. Εμποδίζεται ακόμη και η διέλευση στην κοινή είσοδο - έξοδο, από το χώρο μπροστά από το Ορφανοτροφείο - Φυλακές, που χρησιμοποιείται ως δημοτικό parking. Τα προβλήματα συνεχίζονται και είναι πολύ σοβαρά και στη διασταύρωση με την Γυμναστηρίου και Φανερωμένης.
 
Βέβαια δεν είναι μόνο τα αυτοκίνητα που παρκάρουν στο Ορφανοτροφείο - Φυλακές, είναι όλες εκείνες οι περιπτώσεις, όπου τα ανεξέλεγκτα παρκαρισμένα οχήματα, ακυρώνουν στην πράξη την ασφαλή κυκλοφορία του πεζών, ακόμη και των άλλων οχημάτων πολλές φορές.
 
Το Aegina Portal είχε δημοσιεύσει τον Απρίλιο ένα άρθρο με τίτλο: "Τα προβλήματα της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στο κέντρο. Είναι εφικτό να αλλάξει κάτι λίγο πριν την έναρξη της σεζόν;". Προφανώς δεν άλλαξε τίποτα, γιατί καθημερινά επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο της ταλαιπωρίας, τα ίδια παρόμοια στιγμιότυπα, που συνήθως οι πολίτες τα προσπερνούν με εκνευρισμό, κυρίως επειδή συνθέτουν, μόνιμα πια, το παζλ της καθημερινότητάς τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png