Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών "Αίγινα", ξεκινά τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο. Η περίοδος εγγραφών είναι 1-12 Αυγούστου 2022.


Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου, που δημοσίευσε σήμερα το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) "Αίγινα", η λειτουργία του στο νησί θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, ενώ η περίοδος εγγραφών είναι από 1 έως 12 Αυγούστου 2022.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η συμμετοχή είναι δωρεάν, έπειτα από έγκριση της σχετικής αίτησης προς την ΕΕΤAΑ στην ιστοσελίδα www.eetaa.gr ή με την βοήθεια των στελεχών του Κ.Δ.Α.Π.
 
Στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρει, την εγγραφή και την επικοινωνία για ενημέρωση ή ραντεβού:

Με την έναρξη της νέα σχολικής χρονιάς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ένας νέος πολύ σημαντικός θεσμός ξεκινά την λειτουργία του στην Αίγινα!

Πρόκειται για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Αίγινα, στην οδό Στρ. Δημ. Πετρίτη 2 στο κέντρο της Αίγινας, δηλαδή στην παλιά "Φάμπρικα", ο χώρος της οποίας έχει πλήρως ανακαινισθεί και διαμορφωθεί σε έναν… παιδικό παράδεισο!

Τα ΚΔΑΠ παρέχουν δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου παιδιών, ηλικίας από 5 μέχρι 12 ετών, και λειτουργούν  καθημερινά ( Δευτέρα έως  Παρασκευή) και ώρες 13:30 έως 21:00.
Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι με το κλείσιμο των σχολείων (Καλοκαίρι – Χριστούγεννα – Πάσχα) η λειτουργία του ΚΔΑΠ συνεχίζεται αλλά το ωράριο μεταβάλλεται και γίνεται 08.00 – 16.00, ώστε να καλύψει την ανάγκη απασχόλησης των παιδιών κατά τις ώρες εργασίας των γονιών!

Στο ΚΔΑΠ Αίγινα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμάσουν τα μαθήματα της επόμενης μέρας, με την επίβλεψη δασκάλων, και κατόπιν θα συμμετέχουν σε πλήθος οργανωμένων ατομικών και ομαδικών δραστηριοτήτων όπως:

•   Εικαστικές δραστηριότητες
•   Χορός – κινητικά παιχνίδια
•   Θεατρικό παιχνίδι
•   Μουσικοκινητικές δραστηριότητες
•   Υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης, ψυχαγωγίας και άθλησης,
•   Ρομποτική - Πληροφορική
•   Οργανωμένες γωνιές παιχνιδιών
•   Μουσικό παιχνίδι
•   Περιβαλλοντικές δραστηριότητες
•   Παιδική λογοτεχνία
 •   Πολιτιστικές δραστηριότητες, εκθέσεις, ημερίδες, παραστάσεις

Οι δραστηριότητες παρέχονται από εξειδικευμένο προσωπικό, μέσα στους άνετους, ασφαλείς και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του ΚΔΑΠ Αίγινα.

Με το ΚΔΑΠ Αίγινα, εκτός των μόνιμων πτυχιούχων εκπαιδευτικών, θα συνεργάζονται - απασχολούνται και εξωτερικοί συνεργάτες όπως μουσικολόγοι, εκπαιδευτές πληροφορικής αλλά και παιδίατρος, που θα επισκέπτεται κατά περιόδους το ΚΔΑΠ όπου εκτός από περιστατικά που τυχόν προκύπτουν, θα συζητά με τα παιδιά και τους γονείς διάφορα θέματα υγείας και υγιεινής.

Ανάμεσα στους στόχους του ΚΔΑΠ Αίγινα είναι:
  • Να βοηθήσει τα παιδιά να καλλιεργήσουν τις εκφραστικές τους ικανότητες
  • Να προσφέρει πλούτο ερεθισμάτων.
  • Να αποτελεί χώρο όπου τα παιδιά θα συναντούν φίλους και θα επικοινωνούν μαζί τους
  • Να αποφορτίσει το πιεσμένο πρόγραμμα των εργαζομένων γονέων στο σπίτι.
  • Να στηρίξει τις εργαζόμενες μητέρες στη φύλαξη των παιδιών τους πέραν του σχολικού ωραρίου.
Βασικές αρχές λειτουργίας του ΚΔΑΠ Αίγινα αποτελούν:
  • Όλα τα γνωστικά αντικείμενα που παρέχονται να έχουν τη μορφή παιχνιδιού και όχι μαθήματος
  • Να ανήκει στα παιδιά η επιλογή αντικειμένου με το οποίο θα ασχοληθούν, ο τρόπος με τον οποίο θα το προσεγγίσουν και τον χρόνο που θα του αφιερώσουν.

Σε ότι αφορά το κόστος συμμετοχής στις δραστηριότητες του ΚΔΑΠ, αυτή είναι ΔΩΡΕΑΝ, έπειτα από έγκριση της σχετικής αίτησης προς την ΕΕΤAΑ (www.eetaa.gr).

Οι αιτήσεις αρχίζουν τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022 και διαρκούν μέχρι την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τις μητέρες των παιδιών. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη  υποβολή αίτησης είναι να έχει υποβληθεί η φετινή φορολογική δήλωση της οικογένειας!
Καλούμε λοιπόν τις άνεργες μητέρες, τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ή τις αυτοαπασχολούμενες που έχουν παιδιά από 5 έως 12 ετών, να υποβάλουν αιτήσεις, και να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ΚΔΑΠ Αίγινα.

Το τμήμα επικοινωνίας του ΚΔΑΠ Αίγινα είναι έτοιμο να σας βοηθήσει στην σωστή συλλογή των δικαιολογητικών που θα χρειαστούν και θα είναι δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε για την σωστή κατάθεση της αίτησής σας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 22970 23582, για πληροφορίες ή και κλείσιμο ραντεβού για να σας βοηθήσουμε με τις διαδικασίες εγγραφής.

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε στις ώρες λειτουργίας μας κατά την περίοδο των εγγραφών, 1-12 Αυγούστου 2022, κάθε μέρα, 10:00 -13:00 και 18:00-21:00.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png