Με τη θεατρική παράσταση "Καπετάν Μιχάλης", συνεχίστηκε το 12ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

 
Με τη θεατρική παράσταση "Καπετάν Μιχάλης", συνεχίστηκε το 12ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, χθες Κυριακή. Η παράσταση ήταν χορηγία της Περιφέρειας Αττικής στο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας. Το έργο βασίζεται στο κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη σε διασκευή της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη και του Μανώλη Ιωνά, που έχει κάνει, επίσης, και την σκηνοθεσία.


Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται λίγο πριν την αυγή του 1900, όταν η Κρήτη ακόμα αγωνιζόταν να απελευθερωθεί από τον Τουρκικό ζυγό. Ο Καπετάν Μιχάλης, ηγέτης του χωριού του, έχει αποδεχτεί με βαριά καρδιά τη μοίρα της Κρήτης, και την ομαλή συνύπαρξη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, έχοντας ορκιστεί αδελφοσύνη με τον Νουρήμπεη. Η φλόγα όμως στην καρδιά του Καπετάν Μιχάλη πάντα του καίει τα σωθικά, και έχει ορκιστεί πως τα χείλη του χαμόγελο δε θα σχηματίσουν, αν δε λευτερωθεί η Κρήτη. Μα η ζωή του παίζει ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι.
 
Έπαιξαν οι: Τάσος Γιαννόπουλος, Δημήτρης Κανέλλος, Περικλής Λιανός, Κωσταντίνος Μπάζας, Ειρήνη Παπαδημάτου, Ορέστης Τρίκας, Ελένη Φίλιππα. Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Νίκος Κασαπάκης, χορογραφία Ρούλα Κουτρουμπέλη, σύνθεση μουσικής Νένα Βενετσάνου, βοηθός σκηνοθέτη Έλενα Αγγελοπούλου.
 
Την παράσταση προλόγισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Γιώργος Μπήτρος και ο σκηνοθέτης του έργου Μανώλης Ιωνάς που ευχαρίστησε τον Δήμο Αίγινας, την Περιφέρεια Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χάρη Ρώμα. Επίσης, τόνισε την αξία που έχει για τους καλλιτέχνες, που συμμετέχουν στο έργο, το γεγονός ότι στην Αίγινα βρίσκεται το σπίτι του Νίκου Καζαντζάκη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png