Φωτιά σε σκάφος τα ξημερώματα στο λιμάνι της Πέρδικας.

 
Λίγο μετά τις 2 στα ξημερώματα εκδηλώθηκε φωτιά σε σκάφος στο λιμάνι της Πέρδικας. Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο, στο σημείο έσπευσε ο Λιμενάρχης κ. Αργύρης Φραγκούλης και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, με τρία πυροσβεστικά οχήματα και τον διοικητή του Κλιμακίου κ. Γιώργο Σουλιώτη. Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις και απομονωθήκαν τα σκάφη που βρίσκονταν κοντά. Οι πυροσβέστες επιχείρησαν, πραγματοποιώντας την κατάσβεση της φωτιάς.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Τόσο ο κυβερνήτης του σκάφους, όσο και οι δύο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους. Το σκάφος τελικά βυθίστηκε στο σημείο της προβλήτας που βρισκόταν. Από την βύθιση δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, εκτός τα αποκαΐδια της φωτιάς. Ωστόσο, τοποθετήθηκε ένα φράγμα για προληπτικούς λόγους.


Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση της ανέλκυσης και της απομάκρυνσής του, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι, ώστε να αποκατασταθεί η κίνηση το λιμάνι της Πέρδικας, που αυτή την περίοδο παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα. Από το Λιμεναρχείο Αίγινας θα διενεργηθεί προανάκριση.
 
Στο σημείο του συμβάντος, την επιχείρηση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, αρμόδιος για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αίγινας.

[upd] Σχετικό Δελτίο Τύπου εξέδωσε το σήμερα το μεσημέρι το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, το οποίο ακολουθεί:

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο Τ/Χ-Α/Ψ “NICOLETTA” σημαίας Ιταλίας, εντός του λιμένα Πέρδικας ν. Αίγινας, με δυο ημεδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι πρόλαβαν και εξήλθαν εγκαίρως από το σκάφος, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας.

Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν η ημιβύθιση του εν λόγω σκάφους και η πρόκληση υλικών ζημιών σε δυο παρακείμενα σκάφη, στα οποία απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον οργανισμό που τα παρακολουθεί, ενώ από την περιοχή απομακρύνθηκαν όλα τα υπόλοιπα σκάφη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png